Ce spune poziţia sexuală preferată despre relaţia ta de cuplu? Specialistul îţi răspunde

1 shutterstock 629527520 jpg jpeg

Există mai mult de 600 de poziţii în ceea ce priveşte viaţa amoroasă, dar chiar şi aşa, un cuplu îşi alege, de obicei, doar două sau trei dintre ele, în funcţie de dorinţe, starea de spirit la acel moment, vârstă şi stadiul relaţiei. Expertul în relaţii Tracey Cox a făcut o analiză a celor mai comune poziţii pe care le încearcă partenerii.

Poziţia misionarului 

Acest obicei poate însemna că amândoi preferaţi conformismul în dormitor, mai ales că nu necesită prea multă imaginaţie în dormitor, de ambele părţi. Uneori, partenerul poate să-i placă mai mult această poziţie şi să nu ţină cont de nevoile sexuale ale partenerei. De cealaltă parte, partenerele pot apela doar la poziţia misionarului atunci când nu au o imagine pozitivă asupra felului în care arată. În general, poziţia misionarului arată că cei doi parteneri pun accentul pe intimitate şi, cel mai probabil, viaţa lor de cuplu este pe calea cea bună. 

Poziţia câinelui

Dintre toate poziţiile, aceasta poate, cel mai probabil, să-i stimuleze partenerei punctul G. Două motive pentru care cuplurile care au impulsuri sexuale puternice şi fac din asta o prioritate în relaţia lor, optează adesea pentru poziţia câinelui. Rareori, este aleasă de partenerii instabili emoţional din cauză că nu au un contact vizual cu partenera. În general, această poziţia poate indica probleme de control în relaţia de cuplu deoarece este nevoie de un dominator şi de un supus. Uneori, intimitatea sau iubirea nu îşi găsesc neapărat locul. 

Poziţia “femeii deasupra”

Această poziţie este aleasă de partenere fără inhibiţii, care au încredere în ele şi care au experienţă sexuală. Chiar şi în cele mai bune relaţii, cuplurile schimbă dinamica sexuală pentru a-şi oferi reciproc şansa de a fi supuse şi dominatoare. Dacă eşti mereu deasupra, iar partenerul tău nu are niciodată ocazia de a face, la rândul său, asta, înseamnă cel mai probabil că eşti “cocoşul” care cântă în toate aspectele ce ţin de o relaţie de cuplu. Partenerul se poate simţi neputincios atât în pat, cât şi în afara lui. 

Poziţia lingurii

Uneori, este prima poziţie în care un cuplu alege să facă dragoste. Cu toate acestea, pe termen lung, poziţiile în care partenerii stau alăturaţi tind să fie alese de cuplurile care pun intimitatea înaintea orgasmului şi sentimentele de afecţiune în faţa impulsurilor sexuale. Este o poziţie mai degrabă senzuală decât sexuală.

FOTO Shutterstock.com / Daily Mail Recente

cuplu shutterstock 764346061 jpg
Pauza erotica Sursa foto shutterstock 2191768607 jpg
Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting Ce este si cum afecteaza relatiile Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
divort jpg
prima intalnire, falsitate jpg
lipsa atractiei sexuale jpg
bărbat și femeie foto  Shutterstock jpg
fructe foto  Shutterstock jpg
casatorie jpg
Cearta in cuplu Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu foto  Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou foto  Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg