Cine ar trebui să plătească consumaţia la prima întâlnire, femeia sau bărbatul? Ce cred experţii despre asta

1 prima intalnire jpg jpeg

În general, femeile sunt de părere că bărbaţii sunt cei care trebuie să plătească consumaţia. Cu toate acestea, la prima întâlnire este, de obicei, greu de anticipat cine va plăti nota.

Prima întâlnire este un moment special din povestea unui cuplu. Îţi doreşti să impresionezi, să porţi cele mai frumoase haine, să ai un discurs perfect şi să nu faci nicio greşeală care ar putea strica un moment perfect. Mereu îţi vei aduce aminte de prima întâlnire, de primele clipe în care aţi socializat şi de micile detalii care au făcut diferenţa şi care te-au motivat să continui relaţia! Deşi este un moment unic, o singură întrebare a stat pe buzele multor persoane, de-a lungul timpului: „Cine plăteşte nota de la finalul primei întâlniri, femeia sau bărbatul?‟ Unii consideră că bărbatul este cel care trebuie să plătească nota, el fiind cel care trebuie să gestioneze chestiunile financiare, însă alţii sunt de părere că femeia ar trebui să preia iniţiativa şi să arate că este independentă. Află din următoarele rânduri ce cred experţii, dar şi bărbaţii despre asta!

Ce spun specialiştii? 

Experţii în dating sunt de părere că acest lucru nu ţine neapărat de gen, ci nota de plată de la final trebuie să fie achitată de persoana care a iniţiat întâlnirea şi care şi-a dorit să prelungească timpul petrecut cu persoana de sex opus: „Fie că este vorba de prima întâlnire, fie că este vorba de o relaţie pe termen lung, persoana care a iniţiat şi a prelungit întâlnirea ar trebui să fie pregătită să plătească consumaţia‟, spune expertul în întâlniri Kevin Darne, potrivit Bestlifeonline.

Un studiu din 2015, publicat în „Sage Journals‟ cu privire la acest subiect, a constatat că ambii parteneri contribuie în mod egal la cheltuielile de la întâlnirile din oraş, însă abia după 6 luni de relaţie, iar până în acel moment, majoritatea bărbaţilor şi femeilor a spus că bărbaţii plătesc mai mult din cheltuieli.

Un alt aspect de remarcat este că aproape două treimi dintre bărbaţii chestionaţi au considerat că femeile ar trebui să contribuie cu bani pentru a acoperi cheltuielile de întâlnire, iar 44% dintre bărbaţi au spus că vor înceta să se mai întâlnească cu femeile care nu vor plăti niciodată vreo consumaţie, în ciuda faptului că se vor simţi vinovaţi să accepte bani de la femei.  

În timp ce bărbaţii care plătesc consumaţia de la prima întâlnire se simt a fi amabili în acel moment, se pare că acest lucru face mai mult rău unui cuplu decât bine. Potrivit Forbes, dacă relaţia este de lungă durată, este indicat ca nota de plată să fie plătită de ambii parteneri, mai ales dacă vrem ca relaţia de cuplu să rămână solidă şi lipsită de frustrări. 

Sursă foto: Shutterstock



Recente

7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg
relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg