COVID-19: Cuplurile ar trebui să poarte mască în timp ce fac sex, conform unui studiu recent

1 shutterstock 1711046881 jpg jpeg

Cercetătorii de la Universitatea Harvard recomandă cuplurilor să poarte măşti inclusiv atunci când întreţin raporturi sexuale pentru a reduce şansele ca noul coronavirus să se răspândească.

Un studiu recent, realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard din SUA, arată că relaţiile sexuale ar putea răspândi coronavirus şi recomandă cuplurilor să ia măsuri preventive în dormitor - inclusiv purtând măşti, potrivit Daily Mail

Aceste măsuri preventive includ, de asemenea, duşul înainte şi după sex, evitarea sărutului, dar şi folosirea şerveţelelor antibacteriene. 

Cei cu risc scăzut de a se îmbolnăvi cu SARS-COV-2 sunt persoanele abstinente (care nu întreţin relaţii sexuale) şi cei care practică masturbarea. La polul opus, cuplurile care locuiesc împreună sau nu pot fi mult mai expuse în timpul actului sexual. 

Citeşte şi: Covid-19: costul uman al informaţiilor false

De exemplu, autorităţile din UK au anunţat că acum este ilegal ca persoanele care nu locuiesc împreună să întreţină relaţii sexuale. 

În conformitate cu o nouă modificare a proiectului de lege din 2020 privind protecţia sănătăţii (Coronavirus, restricţii), acesta spune că doar cei cu „scuze rezonabile” se pot întâlni, iar sexul nu face parte dintre aceste scuze.

Cu toate acestea, cercetătorii de la Harvard nu recomandă abstinenţa pe termen lung. Ei au declarat că „unele grupuri, inclusiv comunităţile minoritare sexuale şi de gen, pot fi deosebit de vulnerabile la stigmatul sexual”, având în vedere traumele istorice ale altor pandemii, cum ar fi SIDA.

La începutul lunii mai, rezultatele unui alt studiu, realizat de specialişti chinezi, au arătat că o parte dintre bărbaţii participanţi purtau noul coronavirus în spermă, ceea ce a însemnat că există o mică posibilitate ca boala să se transmită pe cale sexuală.

Citeşte şi: Se poate răspândi coronavirusul prin apa de la piscină?

FOTO: Shutterstock.com