Este COVID-19, o răceală banală sau gripă? Iată câteva moduri simple de a afla!

1 shutterstock 1702598578 jpg jpeg

Pe măsură ce vremea începe să se răcească, medicii sunt asaltaţi de bolnavi, care nu ştiu să facă diferenţa între simptomele date de COVID-19, de viroze sau gripe. Sunt câteva indicii care te ajută să te apropii de diagnosticul corect şi să tratezi boala încă din statiul incipient.

Medicul pediatru şi specialist în boli infecţioase Daisy Dodd explică pentru rubrica de sănătate de la abc11.com că „sunt mulţi copii cu nasul care curge, strănută şi prezintă tuse uşoară”. Simptomele sunt de răceală, iar cele mai multe teste de COVID-19 arată rezultate negative la infecţie. În aceste condiţii, este dificil pentru părinţi să facă diferenţa dintre răceală, gripă şi coronavirus.

„O zi sau două, dacă aveţi posibilitatea de a sta acasă, staţi‟, recomandă specialistul. Testele COVID nu pot detecta virusul, până când acesta nu se reproduce (în aproximativ trei zile), aşa că aşteaptă să vă testaţi şi ţine legătura cu medicul de familie.

Dodd spune că suspectează o răceală obişnuită atunci când pacienţii ei îi spun: „Nu mă simt bine, dar încă pot să merg la şcoală sau la serviciu‟.

Simptomele obişnuite ale răcelii includ o temperatură uşoară de peste 37,2 ⁰C, durere uşoară în gât, nas care curge, tuse şi secreţii nazale cu consistenţă densă, care îşi schimbă culoarea.  

Persoanele care au gripă tind să aibă o temperatură a corpului mai mare de 38 ⁰C, durere severă în gât, oboseală, secreţii apoase, tuse uscată, dureri de cap şi de corp.

„Gripa te pune cu adevarat la pat. Chiar daca te crezi în stare, pur şi simplu nu te poţi ridica‟, a spus ea.

Simptomele date de COVID sunt similare cu cele manifestate în caz de gripă: Febră mare, dureri în gât, oboseală, cefalee şi dureri de corp. De asemenea, puteţi avea şi dificultăţi de respiraţie, pierderea imediată a mirosului şi gustului şi diaree. „Când vorbim despre COVID, trebuie să facem distincţia între individul imunizat şi cel neimunizat‟, punctează specialistul.

Ce se întâmplă dacă iei virusul şi eşti vaccinat  

Pentru majoritatea oamenilor care sunt vaccinaţi împotriva COVID, infecţia cu SARS-CoV-2 se va resimţi, probabil, ca o răceală comună sau s-ar putea să nu se manifeste deloc. Odihna este mai mult decât indicată, indiferent de caz, dar şi asigurarea hranei bogată în nutrienţi şi respectarea tratamentului indicat de medic, cât mai aproape de debutul bolii.

@shutterstock



Recente

Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg