Moduri inedite prin care femeile pot atinge orgasmul

1 shutterstock 195998552 jpg jpeg

Există mai multe tipuri de orgasm, cele mai cunoscute fiind cel vaginal şi cel clitoridian. Dar plăcerea sexuală nu se limitează doar la ele, din fericire! Există şi alte modalităţi prin care femeile pot atinge culmile extazului. Iată câteva dintre acestea!

Orgasmul în timpul somnului

Aşa-numitul „vis umed” apare mai ales la bărbaţi, în special la pubertate, dar şi femeile pot avea parte de un astfel de episod în timp ce dorm. „Orgasmul la femei se poate produce în timpul somnului fără nicio stimulare voluntară directă. Acestă manifestare se numeşte orgasm nocturn”, explică Pierre Langis şi Bernard Germains, autorii cărţii „Sexualitatea umană”.

Orgasmul nocturn poate sau nu să fie însoţit de un vis erotic şi este considerat  un „cadou” din partea creierului, fiind un semn că fanteziile sexuale şi libidoul „funcţionează” cum trebuie. Nu este nevoie să faci ceva special pentru a atinge plăcerea sexuală în timpul nopţii, deşi unele studii au arătat că dormitul pe burtă ar facilita acest tip de orgasm pentru că favorizează contactul între zona genitală şi pat, frecarea producând excitaţie.

Orgasmul mamar

Sânii sunt o zonă erogenă importantă, iar stimularea lor poate duce la orgasm, în absenţa penetrării. „Din punct de vedere anatomic, sfârcul este un organ erectil, la fel ca şi clitorisul”, afirmă Alain Héril, sexolog şi psihoterapeut francez. În timpul excitării sânilor se eliberează oxitocina, numită şi „hormonul iubirii”, nivelul acestei substanţe fiind crescut şi în timpul contactelor intime. Cum se poate atinge acest orgasm? Exersaţi, exersaţi, exersaţi... Fiecare organism reacţionează în felul propriu la stimularea sexuală, de aceea, nu există o „reţetă” universală. Masajul delicat al sânilor şi atingerile fine ale mameloanelor cu limba sunt câteva dintre modalităţile care pot ajuta la obţinerea acestui tip de orgasm.

Coregasmul sau orgasmul din timpul exerciţiilor fizice

Să faci sport şi, ca bonus, să ai şi un orgasm? Sună bine, dar, din păcate, nu este un tip de orgasm destul de frecvent. Potrivit sexologilor, în jur de 10% dintre oameni obţin un coregasm, adică un orgasm care apare în timpul practicării de exerciţii fizice. Sunt şanse mai mari să ai o astfel de plăcere sexuală în timp ce alergi sau faci abdomene. Spre deosebire de alte tipuri de orgasm, coregasmul nu implică imagini sau gânduri cu tentă erotică şi nici măcar stimularea organelor sexuale. Coregasmul ar fi facilitat de eliberarea de endorfine, molecule secretate şi în timpul actului sexual. Potrivit unui studiu efectuat de specialiştii de la Universitatea din Indiana, SUA, la care au participat 530 de femei, 45% dintre ele au avut coregasm în timp ce efectuau abdomene, 20% dintre ele făceau yoga, iar 15% dintre ele practicau ciclism.Recente

sex la birou foto  Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă foto  Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024 Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie jpg
bărbat în boxeri foto  Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori Aaa atragi dragostea Sursa foto shutterstock 157161779 jpg