3 motive ca să NU locuiţi împreună

1 83309 original jpg jpeg

Revista nr. 37O poveste ideală de iubire se îndreaptă spre momentul în care cei doi protagonişti se mută împreună. Surprinzător, există şi o variantă de rezervă care spune că ar fi mai bine să locuiţi separat – cel puţin un timp. Care ar putea fi motivul?

Când vă mutaţi împreună, totul se schimbă şi cunoaşterea reciprocă are loc la un alt nivel. Abia atunci ies la iveală o serie de surprize. Unele plăcute, altele mai puţin. De asemenea, trebuie să fiţi capabili să faceţi o serie de compromisuri. Şi, pentru că fiecare relaţie funcţionează după un alt tipar şi se bucură de acele mici detalii care o fac unică şi deosebită, ideal ar fi ca tu să alegi varianta care vi se potriveşte cel mai bine şi care asigură armonia în doi.

1.Rutina înlocuieşte misterul

Când nu vă petreceţi tot timpul împreună, aveţi mereu ceva nou să descoperiţi unul la celălalt, iar dorinţa dintre voi nu o să fie înlocuită cu obişnuinţa. Rutina nu va bate la uşă, aşa cum o face în multe relaţii. Poate şi planurile voastre vor fi făcute cu mai mult entuziasm. O simplă cină poate căpăta alte proporţii în mintea voastră: revedere, bucurie, emoţie. Pe de altă parte, când locuieşti împreună cu partenerul, începi să cunoşti atât de bine obiceiurile lui, încât misterul se risipeşte ca un fum. Uşor uşor, farmecul poate să dispară. Nu-i aşa?

2.Tabieturile aduc certuri

A locui împreună înseamnă şi o serie de discuţii, deoarece fiecare aduce cu el, pe lângă bagaje, o serie de obişnuinţe şi de tabieturi. Ideal este să ajungeţi la un punct comun şi să vă acceptaţi obiceiurile. Însă sunt cazuri în care fiecare va gândi că are dreptate şi că varianta lui este cea corectă - şi astfel se va ajunge la inevitabilele discuţii în contradictoriu. Când este vorba despre două firi puternice, încăpăţânarea nu are hotar. Dacă fiecare are casa lui, problemele de acest tip nu îşi fac apariţia şi se păstrează armonia. Fiecare va trăi după bunul său plac, cu gândul la momentele pe care le veţi petrece împreună. De ce să existe discuţii pot umbri iubirea?

3.Adio, libertate!

Timpul pe care îl petrece fiecare, singur, este extrem de important, atât pentru tine, cât şi pentru el. Fiecare om are nevoie de un timp al lui, în care să mediteze, să se relaxeze, să se regăsească, să se simtă liber. Pentru că da, o relaţie presupune şi libertate. De asemenea, este important să menţineţi relaţiile cu cei dragi: familie, prieteni. Pe scurt, să aveţi timp pentru voi, pe care să îl fructificaţi după cum simţiţi. Locuind separat, veţi avea acest timp şi ulterior, vă veţi raporta unul la celalalt cu o altă stare de spirit: relaxaţi, binedispuşi, deschişi. Veţi lua decizii cu mintea limpede, veţi face faţă provocărilor vieţii cu o altă atitudine. Puţină libertate este binevenită, nu-i aşa?