5 fraze de evitat în cearta de cuplu!

1 70380 original jpg jpeg

Orice relaţie trece prin suişuri şi coborâşuri şi este plină de momente bune şi rele, în care există şi mici certuri. De reţinut este faptul că în timpul acestor momente delicate este indicat să încerci să te abţii de la a spune ceva jignitor, lucru care ar putea duce la terminarea relaţiei.

Iată care sunt frazele care trebuie evitate în cearta de cuplu:1. „Este numai vina ta.”

A da vina pe cealaltă persoană este una dintre cele mai comune lucruri pe care le facem în timpul unui moment de ceartă. Odată ce acuzaţia a fost lansată,conversaţia va merge înainte pentru a afla cine este vinovat. În plus,accentul problemei se schimbă complet pentru a vedea a cui este cu adevărat vina.

Aşa că,în loc să plasaţi vina reciproc,trebuie să-ţi dai seama în primul rând,ce poţi face pentru a rezolva problema. Atunci trebuie analizat modul în care comportamentul celeilalte persoane te-a făcut să te simţi. În plus,acest lucru arată că accepţi responsabilitatea situaţiei în care vă aflaţi.

2. „Acelaşi lucru l-ai făcut şi data trecută.”

În loc să te uiţi în trecut şi să-i spui de lucrurile pe care le-a făcut sau nu le-a făcut,spune:„În viitor aş vrea să vezi lucrurile diferit.”

Aducerea aminte de greşelile din trecut este cel mai neplăcut lucru pentru oricine. Dacă deja l-ai iertat pentru greşeala comisă,nu înseamnă că trebuie să-i reproşezi de fiecare dată când ai ocazia. În plus,dacă continui să te învârţi în jurul aceleiaşi probleme,acesta este semnul care spune că tu nu vrei să salvezi situaţia.

3. „Vreau divorţul/o pauză.”

În acele momente,este uşor să spui lucruri pe care nu ţi le doreşti,dar această afirmaţie nu poate fi luată înapoi,indiferent de câte ori îţi ceri scuze sau juri că nu ai vrut să spui asta. În cazul în care ai spus-o la mânie sau din greşeală,ar trebui să-ţi ceri scuze imediat şi să-i explici că nu se va mai întâmpla. Chiar şi după scuze,s-ar putea ca partenerul să aibă nevoie de timp pentru a avea din nou încredere deplină în tine.

4. „Eşti un ticălos/laş.”

Atacurile la persoană pun imediat cealaltă persoană în defensivă şi discuţia devine un câştig sau o situaţie de pierdere. Jignirile declanşează în mod negativ acelaşi lucru ca atunci când îl compari cu altcineva.

Potrivit lui Sowmya Narayan,un expert în relaţii de cuplu:„Această frază sugerează că tu îi spui lui că nu-l mai vezi ca individ.” În schimb,încearcă să păstrezi liniile de comunicare deschise. Controlează partea ta de conversaţie.

5. „Vorbeşte cu mine chiar ACUM.”

Această afirmaţie este întotdeauna spusă în cearta de cuplu,când unul dintre voi se abţine de la a comunica. Este posibil să îţi dai seama că nu eşti ascultată şi simţi nevoia de a comunica imediat. Dar vei avea mai mult succes dacă spui:„Nu eram atentă. Poţi relua ceea ce spuneai?” În plus,dacă vă aflaţi în locuri diferite,adună-ţi gândurile şi alege cele mai potrivite fraze înainte de a vorbi.



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg