Beneficiile divorţului sau când separarea este o soluţie mai bună decât mariajul toxic

1 engin akyurt jw5kth70hqo unsplash jpg jpeg

Divorţul este un lucru comun în această eră în care cu toţii tindem să ne căutăm fericirea personală, chiar dacă asta coincide cu sfârşitul căsniciei noastre. Conform statisticilor, aproximativ unul din patru mariaje ajunge la divorţ, motiv suficient pentru ca tu să nu te simţi ca un paria, dacă ajungi în această situaţie neplăcută. Pe termen lung, divorţul poate fi mişcarea câştigătoare pentru tine, iar noi îţi arătăm de ce.

Chiar dacă, uneori, este dificil să recunoşti că mariajul tău nu funcţionează şi că cea mai bună soluţie este să-i pui punct, adună-te şi gândeşte în perspectivă! Există o mulţime de lucruri bune pe care divorţul le poate aduce în viaţa ta, de la echilibrul mental, la şansa de a-ţi reface viaţa cu mai mult succes. Fii optimistă şi citeşte rândurile de mai jos!

Nu-ţi mai sabotezi echilibrul emoţional

Dacă rămâi într-o căsnicie nesănătoasă mult timp, îţi pui în joc sănătatea emoţională. Îţi aminteşti vechile tale hobby-uri sau lucrurile care te făceau să te simţi bine, cu mult timp în urmă? Partenerul tău îţi susţine deciziile şi proiectele de viitor? Îţi place viaţa ta în acest moment? Dacă răspunsurile tale sunt un „Nu‟ hotărât, poate că este timpul să faci schimbări în viaţa ta personală. Fiind prizoniera unei căsnicii nepotrivite, te pierzi şi uiţi sau nu mai ai chef să îţi dedici timp ţie şi plăcerilor tale. Un divorţ poate fi, aşadar, o eliberare şi o regăsire, deopotrivă. Eliberată de toată energia negativă, vei găsi resursele necesare pentru a pune în aplicare proiectele lăsate de izbelişte şi-ţi poţi dedica timpul activităţilor care îţi aduceau plăcere. Sănătatea ta va avea cel mai mult de câştigat, după ce elimini principala sursă de stres din viaţă, una care, în anumite cazuri, poate declanşa dependenţe toxice precum cea de alcool sau fumatul.

Poţi cunoaşte pe cineva mai potrivit

Când ajungi să simţi că mariajul tău a devenit sufocant şi toxic, divorţul trebuie privit, în primul rând, ca o soluţie pentru a pava calea spre întâlnirea partenerului potrivit. Mai potrivit decât soţul care te face să suferi. După o căsătorie nereuşită, te îmbogăţeşti cu o experienţă care te ajută să nu mai faci aceleaşi greşeli, pe viitor, dându-ţi şansa să cunoşti o persoană cu care să ai un mariaj de calitate şi cu care să-ţi petreci tot restul vieţii. De fapt, unele studii arată că persoanele care se recăsătoresc au mai puţine şanse să divorţeze, deoarece nu se mai grăbesc să facă pasul înainte să se cunoască mai bine şi să fie sigure că persoana de care s-au îndrăgostit este şi cea potrivită.

Vei învăţa, din nou, ce-i fericirea

Da, fericirea nu este legată neapărat de o viaţă în doi. Câteodată, poţi regăsi acest sentiment când pierzi un soţ, ieşind, în acelaşi timp, dintr-o căsnicie proastă. Viaţa este prea scurtă ca să o iroseşti pe oameni toxici şi relaţii nesănătoase. Iar dacă mariajul tău te face să te simţi neîmplinită şi nefericită, este cu siguranţă timpul să pleci. Desigur, divorţul se va simţi ca un cutremur la început, dar mai târziu vei putea întoarce această pagină şi vei deschide un nou capitol, care ar putea fi mult mai fericit decât cel anterior. De fapt, unele cercetări arată că atât bărbaţii, cât şi femeile se simt mai fericiţi cu până la cinci ani după divorţ, deoarece se simt mai mulţumiţi de viaţa lor.

Chiar şi copiii vor avea de câştigat

Mulţi soţi nefericiţi în mariajul lor decid să rămână căsătoriţi de dragul copiilor. Dar aceasta este o idee foarte proastă, deoarece vor creşte într-un mediu nesănătos, vor fi martorii nefericirii părinţilor lor şi ai certurilor şi tensiunilor dintre ei. Mai mult decât atât, aceştia ar putea deveni confuzi cu privire la ceea ce este o relaţie sănătoasă, lucru ce poate duce la probleme uriaşe în viaţa lor personală viitoare. Deci, dacă nu doreşti să distrugi bunăstarea psihică a copiilor, ar trebui ca tu şi partenerul tău să le arătaţi cum să se respecte reciproc şi să găsească un compromis. Dacă nu puteţi face asta, un divorţ est cel mai bun lucru atât pentru voi, cât şi pentru copiii voştri. Un părinte fericit înseamnă un copil fericit.

@shutterstockRecente

Indifelitate jpg
cuplu  shutterstock 1673456887 jpg
barbat si femeie shutterstock 149223914 jpg
cuplu  man g580e3df0f 1280 jpg
medicamente  barbat  shutterstock 2019419141 jpg
relatii toxice violeta moisa util mic mp4 thumbnail png
inel logodna  cerere casatorie  love g2cc41c38e 1280 jpg
cuplu  shutterstock 2086941742 jpg
Cuplu jpg
mireasa  pixabay bride gc93a96564 1280 jpg
sampanie shutterstock 263409551 jpg
Cerere in casatorie jpg
femeie shutterstock 2120630525 jpg
prezervative  condoms g2fdfee469 1280 jpg
cuplu in pat shutterstock 662146600 jpg
femeie ruj rosu shutterstock 151548218 jpg
florarie Brasov jpg
sarut shutterstock 139884175 jpg
barbat si femeie shutterstock 537199063 jpg
sex shutterstock 547359445 ok jpg