Cât de gustoasă mai e «ciorba reîncălzită»?

1 53670 original jpg jpeg

Multe femei şi-au pus la un moment dat problema dacă să încerce să reia o relaţie cu un partener de care s-au despărţit în trecut. Dar care sunt şansele ca iubirea să mai fie pe placul celor doi „reîndrăgostiţi“? Găseşti răspunsul la întrebările tale, alături de altele posibile, în sfaturile de mai jos, care sper să fie deopotrivă incitante şi interesante.

Invocând câteva din tainele bucătăriei,nu pot să mă abţin să nu amintesc că există mâncăruri care,pe măsură ce sunt lăsate mai multe zile deoparte,au un gust mai bun decât în prima zi. Cu toate acestea,de cele mai multe ori o ciorbă reîncălzită n-are savoarea uneia proaspete. Dar sunt şi excepţii...

De ce v-aţi despărţit prima oară?

Este esenţial să-ţi laşi timp să descoperi care a fost cauza care a dus la despărţirea voastră. Încearcă să afli motivul,nu să te păcăleşti cu un lucru de suprafaţă. „M-am certat cu el pentru că ieşea cu prietenii fără mine“ înseamnă,de fapt:„M-am despărţit pentru că nu am încredere în el şi în mine“ sau „Nu cred că sunt suficient de bună să mă aleagă,deci nu cred că merit respect“. Dacă ai fost abuzată,nu are rost să încerci o cale de împăcare,ci să cauţi un drum mai bun.

Dacă ţi-a fost înşelată încrederea,încearcă să descoperi ce anume a dus la acest lucru. În cazul în care speri că se va schimba pentru tine,este foarte posibil să te înşeli.

S-ar putea să se schimbe,dar numai dacă el va considera că este bine,nu pentru că îţi doreşti tu asta. Cauza multor suferinţe este că avem aşteptări mai mari de la celălalt decât este acesta dispus să ofere. Nu poţi schimba pe cineva,singura persoană cu care poţi „lucra“ eşti tu. Şi cu cât te vei cunoaşte mai bine,cu atât vei avea şanse mai mari să nu repeţi greşelile trecutului.

E cazul să reaprindeţi „focul”?

Unul dintre marile avantaje ale unei relaţii asupra căreia ne hotărâm să revenim este acela că ştim deja cu ce anume avem de-a face. Nu este cazul atunci când vorbim de o relaţie scurtă,cu intermitenţe,ci când avem în vedere o relaţie de câţiva ani,care s-a încheiat la un moment dat şi care,din varii motive,a renăscut din propria cenuşă la câteva luni sau ani distanţă. Aşadar,ştim ce ne place,dar am testat şi care au fost motivele din cauza cărora am ajuns la despărţire.

Dacă timpul pe care îl petreci separat de partenerul tău te-a ajutat să te maturizezi,să vezi lucrurile mai clar,să-ţi înţelegi partea ta de vină,cât şi greşelile pe care nu le-ai putut accepta la acesta,atunci sunt şanse ca relaţia să meargă mai bine.

simeon stalpnicul png

Sigur că şi celălalt trebuie să înţeleagă aceleaşi lucruri,căci nu vei putea să îndrepţi totul de una singură. Pentru un vals este nevoie de doi şi,dacă aţi descoperit ce anume vă împiedică dansul,atunci veţi atinge un nou nivel în relaţie.

Fostă,fostă,dar totuşi nouă...

Când analizăm şansele de reuşită ale unei „ciorbe reîncălzite”,mai trebuie să avem în vedere întregul peisaj. Dacă doar reîncălzim ce aveam,gustul nu prea are cum să evolueze. În schimb,dacă adăugăm un pic de sare,puţin piper,alte condimente,mai tăiem un cartof,o ceapă,un morcov şi adăugăm şi o bucăţică de carne,vom avea o cu totul altă mâncare. Cam aşa stau lucrurile şi-ntr-o relaţie.

Dacă ne rezumăm doar la ce a fost,vom păşi pe acelaşi drum şi vom ajunge cel mai probabil la acelaşi rezultat. Dacă însă învăţăm din greşeli,înţelegem mai multe despre noi,despre partener,despre motivele care au dus la eşecul primei încercări şi avem capacitatea de a privi relaţia ca pe ceva nou,nu ca pe o prelungire a unei greşeli trecute,atunci scânteia de la început poate să reprezinte focul unei noi şi lungi aventuri în doi.

Nu te amăgi singură!

Este firesc să te simţi singură câteodată,lucru care s-ar putea să facă un fost partener foarte atrăgător,chiar dacă relaţia cu el nu a fost o reuşită. Dar,dacă repeţi secvenţa des,înseamnă că undeva este o problemă.

Pe de-o parte,s-ar putea să profiţi de slăbiciunile lui şi să-l foloseşti ca pe o manta de vreme rea.

Practic,nu poţi să spui că ai o relaţie,ci o teamă de singurătate. Jocul acesta de-a „uite relaţia,nu e relaţia“ îţi face mai mult rău decât bine,împiedicându-vă pe amândoi să găsiţi ceva mai bun. Este uşor să pleci din nou,după ce ai învăţat uneori că fuga poate fi un remediu eficient. Frica de angajament poate fi unul dintre motivele care au dus la prima despărţire. Dacă teama nu s-a vindecat,atunci tu sau el o să fugiţi din nou.

E nevoie de doi pentru un vals

Să încerci să reînnozi o relaţie cu o veche dragoste depinde de tine şi de situaţie. Cu toate că există excepţii,de cele mai multe ori uităm să aducem noul în relaţie şi lucrurile cad în vechile obişnuinţe şi păcate,încheindu-se de cele mai multe ori cu un nou val de lacrimi. Timpul are tendinţa de a şterge amintirile mai puţin plăcute şi de-a lăsa un iz de vin bun şi un buchet îmbătător chiar şi relaţiilor cu gust de oţet.

Dacă totuşi reuşiţi să vă detaşaţi de trecut şi să intraţi în noua relaţie cu fostul cu mai multă înţelepciune şi maturitate,sunt şanse să reuşiţi. Orice aţi alege,asumaţi-vă hotărârile şi comunicaţi,pentru a avea un final fericit. Aproape toţi am trecut prin cel puţin o despărţire. Iar astfel de momente nu sunt chiar cele mai rele lucruri din lume. Ele ne oferă şansa să învăţăm din greşeli,să evoluăm,să descoperim ce ne dorim şi să alegem mai bine pe viitor.

Alexandru Cojocaru,psihoterapeut Mediclass,www.mediclass.ro

Dacă ai nevoie de o consultaţie sau de consiliere,intră pe adresa www.mediclass.ro sau sună la 0724.539.589Recente

sex la birou foto  Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă foto  Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024 Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie jpg
bărbat în boxeri foto  Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori Aaa atragi dragostea Sursa foto shutterstock 157161779 jpg