Ce se întâmplă când un psihopat se îndrăgosteşte lulea şi cum este relaţia în care alege să se implice

1 shutterstock 755761687 jpg jpeg

Ştiai că aproximativ 1% din populaţie este reprezentat de psihopaţi, potrivit unui studiu recent în domeniu? Psihopaţii sunt persoane care întâmpină dificultăţi în exprimarea anumitor tipuri de emoţii, în special a empatiei, a sentimentelor de tristeţe şi de frică. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă au descoperit că psihopaţi se pot îndrăgosti ca şi ceilalţi, însă o fac într-un mod diferit.

Modalităţile prin care o astfel de persoană îşi exprimă trăirile şi comunică în relaţie diferă şi de la individ la individ. Chiar dacă psihopatia este în continuare un subiect ambiguu, publicaţia online brightside.me a încercat să ofere câteva explicaţii legate de studiul care a scos la iveală capacitatea psihopaţilor de a nutri sentimente de dragoste pentru alte persoane. Să fie adevărată varianta prezentată în filme, cum că şi ei se îndrăgostesc lulea şi chiar au parte de momente romantice inedite?

Iubesc, funcţie de tipul psihopatiei

Psihologii sugerează că există diferite niveluri de psihopatie. Dacă persoana nu prezintă semne severe ale afecţiunii, este foarte probabil să se îndrăgostească. De asemenea, psihopaţii se pot simţi singuri şi tânjesc să fie iubiţi. Cu toate acestea, este dificil pentru ei să formeze o relaţie sănătoasă, din cauza lipsei lor de ataşament emoţional şi a incapacităţii de a se deschide către o altă persoană.

Ce valori apreciază în relaţie

Întrucât se luptă să construiască legături emoţionale puternice şi să creeze intimitate în relaţie, psihopaţii preferă să investească sentimente în cupluri care se bazează pe aceleaşi credinţe şi atitudine faţă de lume. Partenerul unui psihopat trebuie să fie atent, pentru că aceştia sunt extrem de egoişti şi, de obicei, încearcă să manipuleze pentru a-şi satisface propriile interese.

Preferă relaţii scurte

Sunt mai predispuşi să aibă relaţii pe termen scurt, fără ataşament emoţional puternic. Rareori, psihopaţii sunt interesaţi să depună eforturi specifice legăturilor de durată, care pot duce la căsătorie. Un alt lucru interesant despre ei este că adesea acceptă provocări riscante sau preferă aventura şi situaţiile periculoase, iar acest lucru le îngreuneză misiunea de a găsi un partener potrivit.

Dragostea lor poate fi distructivă

Cum psihopaţii nu ştiu cum să interacţioneze cu oamenii la un nivel profund, exprimarea dragostei pentru partener poate fi distructivă, iar consecinţele negative îi afectează pe ambii membri ai cuplului. Psihopaţii sunt mai predispuşi să acţioneze într-un mod impulsiv şi să fie indisponibili din punct de vedere emoţional. A fi manipulator şi lipsit de empatie poate fi distructiv pentru bunăstarea psihologică a partenerului şi poate contribui la instabilitate şi tensiune în relaţie.

@shutterstock



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg