Cele mai frumoase mesaje de dragoste. Romantism pur, în cuvinte inspirate

1 70864 original jpg jpeg

Dragostea este cel mai nobil sentiment, pe care numai omul îl poate trăi desăvârşit. Dragostea este poruncă divină, dar nu privită ca obligaţie, ci doar spre binele oamenilor. În viaţă, fiecare om caută dragostea.

Dragostea este cel mai nobil sentiment,pe care numai omul îl poate trăi desăvârşit. Dragostea este poruncă divină,dar nu privită ca obligaţie,ci doar spre binele oamenilor. În viaţă,fiecare om caută dragostea. Pruncul caută dragostea la sânul mamei,bărbatul caută să se desăvârşească în iubire alături de fiinţa cea mai dragă,femeia care îi este aproape.

Unele studii recente au demonstrat că sentimentul de iubire este unul dintre cele mai puternice adjuvante în diferitele tratamente pentru boli. Aşa cum femeia elimină la naştere hormonul ataşamentului,oxitocină,care o va ajuta să reziste nopţilor albe şi stărilor de oboseală,aşa elimină şi în dragoste. Oxitocina este cea care ne dă putere,curaj şi răbdare pentru a putea rezista în dragoste.

Cele mai frumoase mesaje de dragoste – a muri pentru că iubeşti întreaga lume,acesta este sacrificiul suprem

De la bun început oamenii au primit înştiinţare că fără dragoste nimic nu se poate,iar Epistola către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel vorbeşte atât de frumos despre ea:“De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor,iar dragoste nu am,făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător./ Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă,şi de aş avea credinţă încât să mut şi munţii,iar dragoste nu am,nimic nu sunt./ Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu să fie ars,iar dragostea nu am,nimic nu-mi foloseşte./ Dragostea îndelung rabdă;dragostea este binevoitoare,dragostea nu pizmuieşte,nu se laudă,nu se trufeşte./ Dragostea nu se poartă cu necuviinţă,nu caută ale sale,nu se aprinde de mânie,nu gândeşte răul./ Nu se bucură de nedreptate,ci se bucură de adevăr./ Toate le suferă,toate le crede,toate le nădăjduieşte,toate le rabdă./ Dragostea nu cade niciodată”.

Aşadar,dragostea este cu mult mai profundă decât credem,ea este temelia de bază a oricărui lucru făcut de om. Orice se face fără dragoste,nu va rezista mult timp. Copiii sunt dovada clară că atunci când iubim,se întâmplă minuni. Dragostea este în primul rând sacrificiu suprem,căci trebuie să împărţim tot ce avem cu persoana iubită,fără să existe regrete,acte de egoism şi sentimente de superioritate. Hristos este cel mai frumos exemplu de dragoste în lume,El şi-a sacrificat toată viaţa pentru oameni,iar despre asta ne spune foarte frumos marele scriitor rus Fiodor Mihailovici Dostoevski:“Nu piroanele l-au răstignit pe Hristos,ci Iubirea!”.

Cele mai frumoase mesaje de dragoste – iubirea este sacrificiu şi durere,dar fără ea totul este sterp

Iubirea merge dincolo de închipuit,iar Alexandre Dumas fiul a spus-o foarte frumos:“Dragostea şi moartea,singurele două elemente prin care omul atinge infinitul”. Albert Camus vorbeşte frumos despre sacrificiul omului în dragoste:“Să dărui totul,să sacrifici totul fără speranţa de răsplată;asta înseamnă iubire”.

Dragostea a devenit parcă un produs bine vândut în zilele noastre,dar aşa cum spunea şi Blaise Pascal,“Când iubeşti puternic,găseşti întotdeauna ceva nou în persoana iubită”. Astfel că,nu mai ai nevoie să tot cunoşti parteneri atunci când iubeşti cu adevărat.

Şi mai frumos despre dragostea şi dăinuirea ei în veşnicie vorbeşte Camil Petrescu:“Iubirea noastră se va hrăni din dureri şi greşeli,aşa cum focul se hrăneşte din tot ceea ce îi stă în cale. O iubire care nu este eternă nu este nimic”. Pentru cei care se aşteaptă să găsească în dragoste doar miere,ar trebui să ştie că adevăratele relaţii de dragoste au în spate multă suferinţă şi multe dureri,precum şi compromisuri şi acte de renunţare la sine. Emil Cioran a înţeles acest lucru foarte bine:“A iubi înseamnă a suferi şi cum mulţi fug de suferinţă,puţini ştiu să iubească”.

În ceea ce priveşte gelozia în dragoste,aceasta nu îşi are locul acolo unde există iubire curată,căci aceasta îi face pe oameni să se simtă egali:“O iubire pe care eşti nevoit să o păzeşti cu atâta străşnicie nu reprezintă nimic. Dar tocmai asta n-au să înţeleagă niciodată oamenii cu adevărat geloşi”,spunea Dostoevski.

Cele mai frumoase mesaje de dragoste – dragostea te face mai bun,mai sincer,te face să te regăseşti de unde rătăceşti

Dragostea te face să fii în centrul universului persoanei pe care o iubeşti,iar prin faptul că iubeşti,lumea ta devine persoana iubită. Acest lucru a fost surprins atât de frumos de Gabriel Garcia Marquez care a spus:“Poate că pentru lume eşti doar o singură persoană,dar pentru o anumită persoană eşti întreaga lume”.

Aşa cum spune şi Hesiod “Iubirea este arhitectul universului”,aşa se face că tot ceea ce este frumos în lume este făcut cu dragoste,iar Ionel Teodoreanu a declarat că “Dragostea arde,dar lipsa ei usucă”,ca şi cum nimic nu este total fără acest sentiment unic.

Moliere surprinde la fel de impresionant sentimentul dragostei,el declara că “Dragostea este cea mai puternică forţă din univers” şi „Ah,ce uşor ne lăsăm convinşi de persoanele pe care le iubim!”.

Pentru a dărui mesaje de dragoste persoanei iubite,nu trebuie decât să privim în adâncul inimii şi să lăsăm sincer să iasă cel mai pur sentiment din lume. Mesajele de dragoste nu se trimit doar la început,ci acestea ar trebui să anime toată viaţa o relaţie. Iar în clipele grele,partenerii nu ar trebui să uite de sentimentele trăite,ci să alunge supărarea din jur tot cu dragoste.