Cele mai întâlnite motive de ceartă în cuplu

1 82451 original jpg jpeg

În orice cuplu, comunicarea este esenţială, întrucât ea previne majoritatea certurilor. Acestea apar când te aştepţi mai puţin din tot felul de neînţelegeri, iar rezolvarea lor poate fi înfăptuită numai prin eforturile celor doi parteneri. Află care sunt cele mai întâlnite motive de ceartă!

Gelozia

Este poate cel mai întâlnit motiv, mai ales în rândurile partenerilor posesivi. Ea poate genera discuţii, certuri sau chiar despărţire, chiar dacă cele mai multe cazuri de gelozie sunt, de fapt, nejustificate. Dacă partenerul tău are o viaţă dublă şi tu ai aflat acest lucru, ai toate motivele să te simţi neîndreptăţită, însă dacă o femeie îi zâmbeşte provocator pe stradă nu înseamnă că trebuie să faci o criză de gelozie. Învaţă să discuţi cu calm despre ce te deranjează şi să îi oferi libertatea de care are nevoie.

Diferenţele din familie

Un alt motiv din spatele certurilor este chiar familia partenerilor. Adesea, se întâmplă să nu îţi placă de mama partenerului tău de viaţă, ba chiar să intri în conflict cu ea din motive banale. Ţine cont că acest lucru îl va deranja nespus pe fiul ei, care nu suportă să se afle la mijloc. Încearcă să comunici cât mai mult cu el, pentru a te apropria şi mai tare şi lasă-l să vadă că îi accepţi familia cu bune, cu rele. Limitează vizitele şi interacţiunea cu părinţii partenerului, pentru ca toată lumea să fie mulţumită.

Probleme cu spaţiul personal

Când te îndrăgosteşti, eşti tentată să gândeşti că toate lucrurile pe care le faci trebuie să fie alături de partener. Ei bine, fiecare dintre voi aveţi nevoie de un spaţiu personal, în care să vă manifestaţi. Dacă acest spaţiu se restrânge, cu timpul, sau chiar dispare există riscul ca certurile în doi să se amplifice. Acordaţi-vă timp să ieşiţi separat cu prietenii şi să participaţi la activităţile care vă fac plăcere. Cu cât veţi avea mai multă încredere şi libertate, cu atât vă veţi simţi mai împliniţi în relaţie.