Cele mai irezistibile femei pentru bărbaţi

1 79352 original jpg jpeg

Vreme de secole, femeile s-au tot întrebat ce trăsături de personalitate ar trebui să aibă pentru a fi pe plac bărbaţilor, pentru a-i atrage cât mai mult. Acestea încercau prin diferite metode să îşi cucerească partenerul, fără să ştie că nu vor reuşi să le egaleze pe cele două femei supreme din viaţa unui bărbat.

Mama, prima femeie din viaţa unui bărbat

Potrivit psihologilor, fetele caută bărbaţi asemănători tatălui, iar bărbaţii caută, la rândul lor, femei care se aseamănă cu mamele. Această tendinţă este adânc înrădăcinată în subconştientul colectiv şi este strâns legată de percepţia noastră asupra familiei şi asupra mediului numit cămin conjugal. Cu alte cuvinte, idealurile unei familii perfecte se bazează pe experienţele din copilărie, în care băiatul era îngrijit, iubit şi apărat de mamă. Acela a fost momentul în care el s-a simţit mulţumit, fericit şi, mai ales, în siguranţă. Bărbaţii se simt atraşi de iubita lor din punct de vedere fizic, iar spiritual îşi doresc ca aceasta să le fie precum o mamă: să îi îngrijească, să îi iubească şi să le fie alături la bine şi la greu. În viziunea lor, rolul unei partenere este acela de a face mâncare, a avea grijă de casă şi a procrea. Toate aceste dorinţe au legătură cu instinctul primitiv, dezvoltat într-o perioadă în care misiunile principale ale omului erau să supravieţuiască şi să perpetueze specia. Dacă mama unui bărbat era caldă şi iubitoare, atunci aşa va fi şi partenera ideală. Mama are o influenţă suplimentară asupra copiilor săi: nu numai că le dă indicii despre cum ar trebui să arate soţia ideală, dar le va impune acestora în subconştient să caute un anumit prototip. Spre exemplu, dacă mama lor a fost generoasă, aceştia vor considera că toate femeile trebuie să aibă această calitate. În schimb, dacă o mamă va fi rece şi distantă cu băiatul ei, acesta poate suferi din pricina lipsei atenţiei, motiv pentru care va căuta să se refuleze.

Sora, cea mai bună prietenă

Căutarea unui partener ideal în viitor nu presupune numai instinctul matern şi recursul sexual. Potrivit specialiştilor, bărbaţii îşi doresc de multe ori pe cineva cu care să poată vorbi lucruri intime sau cu care să meargă la un meci fără a se simţi constrânşi de prezenţa acesteia. De aceea, o soră poate fi considerată cea mai bună prietenă a unui bărbat, chiar şi după acesta îşi întemeiază o familie. O soră îi poate asculta supărările, îi poate împărtăşi din experienţa ei, ba chiar se poate abţine să judece atunci când e cazul, aşa cum ar face o mamă. Un bărbat simte că poate avea încredere în sora lui numai dacă relaţia lor s-a dezvoltat încă din perioada copilăriei. De asemenea, ei vor crea o conexiune puternică dacă vor comunica şi vor petrece cât mai mult timp împreună. Femeia va simţi nevoia să îi fie alături, iar bărbatul frate va încerca să o protejeze. Acest tip de relaţie poate fi privită cu scepticism de către o posibilă parteneră, însă acest lucru este cât se poate de normal. De-a lungul anilor, s-a constatat că prietenia lungă dintre o soră şi un frate poate fi cheia echilibrului în viaţa celor doi, pe plan sentimental.