Cele mai populare teorii despre climaxul la femei

1 shutterstock 227457016 jpg jpeg

Pe măsură ce îţi descoperi sexualitatea, pe măsură ce te documentezi şi citeşti materiale despre orgasmul la femei, afli toate secretele care te ajută să atingi culmile plăcerii. Dar ştii câte tipuri de climax există?

Unele spun ceva, altele sugerează cu totul altceva. Este uşor să fii confuză când ai multă informaţie şi diversă. Am analizat mai multe studii în acest sens şi am descoperit câte tipuri de orgasm poate experimenta o femeie. Se vorbeşte despre orgasm clitoridian, despre orgasm vaginal, despre orgasm uterin, chiar şi despre orgasmul sânilor. Există aceste climaxuri sau sunt încă o modalitate de a creşte aşteptările femeilor?

Experimentăm un singur fel de orgasm

Unii sexologi susţin că orgasmul se întâmplă în creier şi nu în partea anatomică stimulată. Din acest motiv, orice parte corporală sau combinaţie de zone erogene poate duce la orgasm, întrucât oamenii sunt diferiţi.

Deşi orgasmul poate fi resimţit în mai multe zone, sunt sexologi care susţin că orgasmul se întâmplă în creier şi se transmite pe căi neurologice în acele zone.

Sunt două tipuri de climax

Sexologii tantrici susţin că există două tipuri de orgasm. Orgasmul extern, cel clitoridian, şi orgasmul intern, care include orgasmul resimţit în zona sânilor, cervicală, anală sau în zona punctului G.

Orgasmul clitoridian se întâmplă şi se termină repede, senzaţiile fiind localizate. Cele interne sunt acumulări de senzaţii, durează mai mult şi sunt resimţite în întreg corpul. Sexologii tantrici susţin că orgasmul intern este mai profund, mai emoţional.

Putem ajunge de mai multe ori la extaz

Alţi specialişti în sexologie consideră că există multe tipuri de orgasm. Că bărbaţii şi femeile au acces la orgasm multiplu, poate chiar infinit. Se vorbeşte despre punctul A, o zonă internă între vagin, cervix şi vezică, care poate fi stimulat prin penetrare vaginală şi stimulare anală. Se vorbeşte despre punctul G, care este stimulat vaginal şi anal şi împrăştie senzaţii de plăcere în întreg corpul. Se vorbeşte despre stimularea prostatei, prin sex vaginal şi sex anal. Şi se vorbeşte de orgasmul combinat, un amestec din toate acestea.

Unele climaxuri se simt similar, altele sunt resimţite foarte diferit. De exemplu, sexologii tantrici susţin ca stimularea anală poate excita şi clitorisul intern, care va produce un orgasm similar cu cel clitoridian. Unii oameni susţin că orgasmul intern este mai intens şi alţii că orgasmul clitoridian produce mai multă plăcere.

De fapt, dacă nu ai experimentat toate aceste tipuri de orgasm, nu trebuie să crezi că ai tu o problemă. Corpurile noastre răspund diferit la aceiaşi stimuli.

@shutterstock