Cele mai răspândite mituri despre sexualitatea feminină – Explicaţii şi lucruri care nu se spun

1 shutterstock 1893838741 jpg jpeg

Multe idei preconcepute despre sexualitatea feminină au dus la interpretări diferite şi au pus piedici evoluţiei. Cel puţin asta sugerează cei dei la YourTango, că emanciparea femeii a fost îngreunată de unele mituri despre sexualitatea feminină.

Despre ce este vorba? Un răspuns direct are la bază concepţia că dorinţa sexuală este o chestiune pur masculină, deşi sexualitatea este studiată de mii de ani şi de nenumărate ori s-a condus la concluzia că sexualitatea este baza vieţii. De ce nu am analiza şi studia ceva ce stă la baza vieţii şi evoluţiei? Din păcate, însă, de multe ori, lucrurile se judecă prin prisma masculină. Şi tot din această perspectivă au apărut şi mituri despre sexualitatea feminină.

Sexul există pentru nevoile bărbatului

Plăcerea feminină şi dorinţa femeilor pentru activitate intimă sunt corelate cu satisfacerea nevoilor bărbaţilor. Vedem acest lucru la TV şi în publicaţii tipărite sau online, atât destinate bărbaţilor, cât şi femeilor.

Femeile sunt tratate ca fiinţe sexuale

Unul dintre cele mai vechi mituri despre sexualitatea feminină şi unul cu efecte puternice este că femeile sunt văzute ca nişte fiinţe sexuale. De multe ori, sexualitatea unei femei devine o armă ce se întoarce împotriva ei. Dorinţa sexuală a femeii este privită drept ceva suspect. Subiectul este adesea tratat în detaliu în filme.

Sexul există în scop reproducător

E suficient să spunem că în ţări civilizate şi vestice încă se discută despre negarea drepturilor femeii la medicaţie contraceptivă.

Dorinţa de a face sex înseamnă stimulare fizică

Manualele de educaţie sexuală explică dorinţa de a face sex prin excitare fizică. De fapt, adesea, educaţia sexuală este interpretată ca sinonim pentru stimulare fzică, însă acestea sunt departe de a fi unul şi acelaşi lucru.

Sexualitatea şi pastilele

În medicina occidentală, sexualitatea este patologizată. Adică avem în acest moment pastile, contraceptive, pilule de a doua zi, tratamente pentru îmbunătăţirea fertilităţii. Avem pastile pentru problemele care pot apărea dacă este manifestată sexualitatea feminină. Vibratoarele şi alte jucării sexuale sunt considerate utile doar pentru femeile care au prea multă dorinţă sexuală sau care nu sunt atrăgătoare şi dorite de partea masculină. Ori, mai rău, care au ceva probleme de sănătate fizică sau psihică şi nu pot aprecia actul sexual masculin.

Disponibilitatea, un aspect luat în calcul mai târziu

Despre problema disponibilităţii sexuale a femeii, despre decizia ei de a face sex s-a vorbit mai târziu. Unul dintre cele mai puternice mituri despre sexualitatea feminină era că femeia trebuie să vrea să facă sex. Şi dacă dorinţa exista, actul se şi consuma. Dorinţa urma firesc excitării fizice. Disponibilitatea sexuală se referă la aspecte intrinseci, la sexualitate, ca mod de conectare cu partenerul, ca apropiere emoţională, ca împlinire a fanteziilor, ca ceva distractiv, de care să te bucuri!

Prin urmare, intimitatea emoţională contează la fel de mult în actul sexual ca şi excitaţia fizică. Adesea, când o femeie se simte neglijată, va refuza să ofere plăcere sexuală partenerului.

Un alt mit important despre sexualitatea feminină este că femeia îşi doreşte penetrare vaginală, pentru că doar aşa poate ajunge la dorinţa sexuală şi la orgasm, insă lucrurile nu stau întru totul aşa. Există mai multe tipuri de orgasme, nu doar vaginal.

@shutterstock



Recente

Pauza erotica  Sursa foto shutterstock 2191768607 jpg
Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu  Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting  Ce este si cum afecteaza relatiile  Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
divort jpg
prima intalnire, falsitate jpg
lipsa atractiei sexuale jpg
bărbat și femeie  foto   Shutterstock jpg
fructe  foto   Shutterstock jpg
casatorie jpg
Cearta in cuplu  Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg