Cele mai r─âsp├óndite mituri despre sexualitatea feminin─â ÔÇô Explica┼úii ┼či lucruri care nu se spun

1 shutterstock 1893838741 jpg jpeg

Multe idei preconcepute despre sexualitatea feminin─â au dus la interpret─âri diferite ┼či au pus piedici evolu┼úiei. Cel pu┼úin asta sugereaz─â cei dei la YourTango, c─â emanciparea femeii a fost ├«ngreunat─â de unele mituri despre sexualitatea feminin─â.

Despre ce este vorba? Un r─âspuns direct are la baz─â concep┼úia c─â dorin┼úa sexual─â este o chestiune pur masculin─â, de┼či sexualitatea este studiat─â de mii de ani ┼či de nenum─ârate ori s-a condus la concluzia c─â sexualitatea este baza vie┼úii. De ce nu am analiza ┼či studia ceva ce st─â la baza vie┼úii ┼či evolu┼úiei? Din p─âcate, ├«ns─â, de multe ori, lucrurile se judec─â prin prisma masculin─â. ┼×i tot din aceast─â perspectiv─â au ap─ârut ┼či mituri despre sexualitatea feminin─â.

Sexul exist─â pentru nevoile b─ârbatului

Pl─âcerea feminin─â ┼či dorin┼úa femeilor pentru activitate intim─â sunt corelate cu satisfacerea nevoilor b─ârba┼úilor. Vedem acest lucru la TV ┼či ├«n publica┼úii tip─ârite sau online, at├ót destinate b─ârba┼úilor, c├ót ┼či femeilor.

Femeile sunt tratate ca fiinţe sexuale

Unul dintre cele mai vechi mituri despre sexualitatea feminin─â ┼či unul cu efecte puternice este c─â femeile sunt v─âzute ca ni┼čte fiin┼úe sexuale. De multe ori, sexualitatea unei femei devine o arm─â ce se ├«ntoarce ├«mpotriva ei. Dorin┼úa sexual─â a femeii este privit─â drept ceva suspect. Subiectul este adesea tratat ├«n detaliu ├«n filme.

Sexul există în scop reproducător

E suficient s─â spunem c─â ├«n ┼ú─âri civilizate ┼či vestice ├«nc─â se discut─â despre negarea drepturilor femeii la medica┼úie contraceptiv─â.

Dorinţa de a face sex înseamnă stimulare fizică

Manualele de educa┼úie sexual─â explic─â dorin┼úa de a face sex prin excitare fizic─â. De fapt, adesea, educa┼úia sexual─â este interpretat─â ca sinonim pentru stimulare fzic─â, ├«ns─â acestea sunt departe de a fi unul ┼či acela┼či lucru.

Sexualitatea ┼či pastilele

├Än medicina occidental─â, sexualitatea este patologizat─â. Adic─â avem ├«n acest moment pastile, contraceptive, pilule de a doua zi, tratamente pentru ├«mbun─ât─â┼úirea fertilit─â┼úii. Avem pastile pentru problemele care pot ap─ârea dac─â este manifestat─â sexualitatea feminin─â. Vibratoarele ┼či alte juc─ârii sexuale sunt considerate utile doar pentru femeile care au prea mult─â dorin┼ú─â sexual─â sau care nu sunt atr─âg─âtoare ┼či dorite de partea masculin─â. Ori, mai r─âu, care au ceva probleme de s─ân─âtate fizic─â sau psihic─â ┼či nu pot aprecia actul sexual masculin.

Disponibilitatea, un aspect luat în calcul mai târziu

Despre problema disponibilit─â┼úii sexuale a femeii, despre decizia ei de a face sex s-a vorbit mai t├órziu. Unul dintre cele mai puternice mituri despre sexualitatea feminin─â era c─â femeia trebuie s─â vrea s─â fac─â sex. ┼×i dac─â dorin┼úa exista, actul se ┼či consuma. Dorin┼úa urma firesc excit─ârii fizice. Disponibilitatea sexual─â se refer─â la aspecte intrinseci, la sexualitate, ca mod de conectare cu partenerul, ca apropiere emo┼úional─â, ca ├«mplinire a fanteziilor, ca ceva distractiv, de care s─â te bucuri!

Prin urmare, intimitatea emo┼úional─â conteaz─â la fel de mult ├«n actul sexual ca ┼či excita┼úia fizic─â. Adesea, c├ónd o femeie se simte neglijat─â, va refuza s─â ofere pl─âcere sexual─â partenerului.

Un alt mit important despre sexualitatea feminin─â este c─â femeia ├«┼či dore┼čte penetrare vaginal─â, pentru c─â doar a┼ča poate ajunge la dorin┼úa sexual─â ┼či la orgasm, ins─â lucrurile nu stau ├«ntru totul a┼ča. Exist─â mai multe tipuri de orgasme, nu doar vaginal.

@shutterstockRecente

cuplu cearta shutterstock 2100080539 jpg
cuplu certat jpeg
Indifelitate jpg
cuplu  shutterstock 1673456887 jpg
barbat si femeie shutterstock 149223914 jpg
cuplu  man g580e3df0f 1280 jpg
medicamente  barbat  shutterstock 2019419141 jpg
relatii toxice violeta moisa util mic mp4 thumbnail png
inel logodna  cerere casatorie  love g2cc41c38e 1280 jpg
cuplu  shutterstock 2086941742 jpg
Cuplu jpg
mireasa  pixabay bride gc93a96564 1280 jpg
sampanie shutterstock 263409551 jpg
Cerere in casatorie jpg
femeie shutterstock 2120630525 jpg
prezervative  condoms g2fdfee469 1280 jpg
cuplu in pat shutterstock 662146600 jpg
femeie ruj rosu shutterstock 151548218 jpg
florarie Brasov jpg
sarut shutterstock 139884175 jpg