Cum îţi dezveţi partenerul de obiceiurile proaste

1 82074 original jpg jpeg

Viaţa în doi nu e întotdeauna uşoară! Bărbaţii funcţionează diferit, iar unele lucruri pe care ei le percep ca fiind normale, pe noi pur şi simplu ne scot din minţi. Dezvaţă-l pe partenerul tău de câteva obiceiuri proaste, cu ajutorul unor tactici de efect.

Lasă capacul de la toaletă ridicat

Coşmarul oricărei femei, capacul de la toaletă ridicat, este un veşnic subiect de dispută în cuplu. Şi cum nicio doamnă nu îşi doreşte riduri premature, e bine să încerce să rezolvi situaţia cu calm. Deşi partenerului tău gestul i se pare absolut normal, trebuie să îl faci să înţeleagă că ţie îţi displac profund. Sugerează-i să faceţi amândoi un compromis şi să lăsaţi de fiecare dată vasul de toaletă cu capacul pus. Astfel, fiecare dintre voi va trebui să facă un mic efort înainte de a folosi toaleta, iar tu vei scăpa de această frustrare.

Nu strânge nimic în urma lui

E normal să mai uite câte o cană nespălată sau o pereche de şosete lângă pat. Însă dacă partenerul tău şi-a făcut un obicei din a lăsa un haos pe oriunde trece, e timpul să iei măsuri. Nimeni nu îşi doreşte să se transforme în menajeră în propria casă, aşa că o discuţie despre responsabilităţile fiecăruia e binevenită. Spune-i pur şi simplu ce are de făcut. Poare părea ciudat, însă unii bărbaţi au nevoie de indicaţii clare şi vor să li se spună exact ce aşteptări ai de la ei. Subtilităţile pur şi simplu nu sunt punctul lor forte.

Petrece prea mult timp la telefon sau la TV

După o zi aglomerată, e normal ca iubitul tău să îşi dorească să se relaxeze butonând telefonul sau telecomanda televizorului.Dar, dacă tehnologia i-a acaparat toată atenţia şi simţi că parcă nici nu te mai vede, e timpul să pui piciorul în prag. Stabiliţi câteva reguli de bun simţ, legate de interdicţia de a sta cu ochii în ecran în anumite momente ale zilei. Stabiliţi să nu staţi cu ochii în telefon sau la televizor când sunteţi la masă, când purtaţi o discuţie serioasă, când e vremea să vă jucaţi cu cei mici. Spune-i că vrei să petreceţi mai mult timp împreună, arată-i că exemplul lui prost poate fi preluat de către cei mici. De asemenea, ori de câte ori este posibil, încearcă să comunici cu el la telefon, evitând mesajele scrise, pentru că simpla interacţiune cu vocea celuilalt creează mai multă intimitate.

E plictisitor în dormitor

Dacă viaţa voastră intimă s-a transformat într-un film pe care l-ai văzut în reluare de multe ori, e timpul să scapi de rutină. În timp, plictiseala poate duce la multe probleme de cuplu, inclusiv la infidelitate. Reaprinde pasiunea care v-a unit la început, propunându-i partenerului tău să vă redescoperiţi zilnic. Ieşiţi împreună în locuri în care nu aţi mai fost, organizează o cină romantică sau surprinde-l cu o lenjerie intimă sexy. Adu-i aminte cât de atrasă te simţi de el şi cât de mult îl apreciezi. Dacă simţi că nici sentimentele tale nu mai sunt aceleaşi, încearcă să vezi ce îţi cauzează nemulţumiri şi purtaţi o discuţie sinceră. Comunicarea este cheia unei relaţii reuşite, care are puterea să treacă testul timpului.