Cum treci peste divort?

1 70575 original jpg jpeg

Sfârşitul unei căsnicii este dureros. Speranţe neîmplinite, sentimente şi ani irosiţi... Dar există metode de a depăşi trauma şi de a-ţi reface viaţa, iar viitorul poate fi mai bun decât ai sperat.

Conform proverbului „Tot răul spre bine”,acordă-ţi o perioadă în care poţi să plângi,să suferi şi să te desprinzi de trecut. Într-adevăr,nu-i uşor!

Într-un clasament al stresului,realizat de specialişti psihologi,divorţul este pe locul doi ca factor de stres,după decesul unei persoane iubite.

Durerea face parte dintr-un proces normal,trebuie doar să vrei s-o depăşeşti şi să mergi mai departe. Viitorul poate fi astfel,chiar mai bun decât viaţa ta dinainte.

Cum îţi refaci echilibrul

În primul rând,nu te feri să recunoşti că ţi-e greu. Nu ezita să cauţi ajutor în familie,la prieteni şi la copii. Dar nu prelungi această perioadă prea mult. Trebuie să-ţi regăseşti echilibrul şi să poţi merge mai departe singură,fără „cârje”.

Divorţul este un prilej de-a te analiza sincer,pentru a afla ce trebuie schimbat în felul tău de a fi,astfel încât să fii fericită în următoarea relaţie.

Schimbă-ţi obiceiurile,ieşi cu prietenii,fii tot timpul ocupată,fixează-ţi obiective pe termen scurt. Atingerea lor te va face mult mai sigură pe tine şi vei simţi că ţi-ai recăpătat independenţa.

Fără ranchiună, de dragul copiilor

Prima problemă pe care ţi-o pui atunci când hotărăşti să divorţezi este „Cum le spun copiilor?”. Divorţul îi afectează cel mai mult. Deseori,ei se simt vinovaţi pentru eşecul căsniciei voastre.

Este important ca părinţii să păstreze o relaţie civilizată. Lasă-l în continuare pe tată să facă parte din viaţa copiilor,să se implice în creşterea lor.

Nu-l vorbi de rău în prezenţa lor şi nu-l declara singurul vinovat de destrămarea căsniciei. Copiii se adaptează surprinzător de bine noilor situaţii.

Prin exemplul tău,le poţi arăta cum viaţa merge mai departe,într-o formulă care nu exclude pe niciunul dintre părinţi.

Trucuri ca să te simţi bine

După divorţ,copiii vor petrece câteva zile la tatăl lor. Foloseşte acest timp în interesul tău. Poate nu vei avea întotdeauna timp să mergi la film sau la o ieşire cu prietenele,dar poţi să-ţi oferi acasă o zi dedicată frumuseţii.

Fă-ţi o mască,o baie cu săruri,manichiura,pedichiura. Ai să vezi cât de bine te vei simţi după aceea!

Limitează-ţi cheltuielile

Evident că două salarii înseamnă mai mult decât unul,dar ţine minte că banii şi fericirea nu vin în acelaşi pachet. Dacă ai copii,discută cu fostul soţ ce cadouri să le cumpăraţi de Sărbători sau de ziua lor.

Dacă este vorba de un lucru mai scump,puteţi împărţi cheltuielile. Divorţul poate fi o oportunitate să-ţi schimbi şi serviciul,poate cu unul mai bun. Cel mai important sfat este să nu rămâi blocată în trecut.

Nu păstra amintirea perioadelor rele, depăşirea lor face parte din procesul de vindecare. Orice căsnicie are şi vremurile ei bune, aşa că încearcă să ţi le aminteşti pe acelea şi împărtăşeşte aceste amintiri cu copiii.

Gândeşte-te la greşelile pe care le-ai făcut, te vor ajuta să construieşti viitorul ,să nu le repeţi într-o următoare relaţie. Necazurile ne fac mai înţelepte!

Info

Acceptă faptul că nimeni nu-i perfect, nici chiar tu! Învaţă din greşelile tale!