De ce bărbaţii sunt trişti după ce fac dragoste. Cercetătorii au răspunsul

de ce barbatii sunt tristi dupa ce fac dragoste  cercetatorii au raspunsul jpeg

Nu putem nega faptul că o partidă bună de sex ne face să ne simţim ca în al nouălea cer. Dar un nou studiu arată că 40% dintre bărbaţi au experimentat cel puţin o dată în viaţă Postcoital Dysphoria. Iniţial, se credea că doar femeile sunt triste după actul sexual. Dar se pare că şi bărbaţii experimentează acelaşi lucru. Dar s-a aflat de ce bărbaţii sunt trişti după ce fac dragoste.

Postcoital Dysphoria (PCD) apare când o persoană are sex consensual plăcut cu un partener, iar apoi este întâmpinat de sentimente de tristeţe sau irascibilitate după. Studiul a fost efectuat de cercetători de la Universitatea Queensland din Australia.

La el au luat parte peste 1.200 de bărbaţi din America, Anglia, Germania şi Rusia. „40% dintre participanţi au raportat că au experimentat PCD măcar o dată în viaţă, iar 20% au spus că au experimentat-o în ultimele 4 săptămâni”, spune Joel Maczkowiack, co-autor al studiului.

Studiul a fost realizat online, prin intermediul unui chestionar. Participanţii au răspuns la întrebări ca: „Nu vreau să fiu atins, vreau să rămân singur”, „Mă simt nemulţumit, supărat şi îmi e frică”, „Tot ce vreau e să plec şi să mă distrag de la tot ce am participat”. Unii bărbaţi au declarat că după sex se simt fără emoţii, goi pe dinăuntru.

„Se crede că bărbaţii şi femeile experimentează o serie de emoţii pozitive, inclusiv mulţumirea şi relaxarea, imediat după o activitate sexuală consensuală”, spune Robert Schweitzer, co-autor al studiului.

Concluzia studiului are două posibilităţi: dacă partenerii continuă să se angajeze în acte de intimitate după sex (săruturi, îmbrăţişări etc), relaţia se întăreşte sau când unul sau ambii parteneri experimentează PCD, legătura poate fi deteriorată în timp.

Sursa: cosmopolitan.com