De ce multe femei nu au orgasm. Disfuncţia orgasmică afectează 1 din 3 femei!

1 shutterstock 1034151022 jpg jpeg

Dac─â ar fi s─â credem totul din filme ┼či c─âr┼úi, ar ├«nsemna c─â toate femeile ating punctul culminant ├«n c├óteva minute, atunci c├ónd au rela┼úii sexuale ┼či, uneori, simultan cu partenerii lor. Cercet─ârile arat─â ├«ns─â c─â acesta este doar un scenariu romantic, realizat pentru televiziune ┼či este departe de realitate.

Adev─ârul este c─â p├ón─â la 50% din femei nu au orgasm ├«n timp ce fac sex. De fapt, este posibil ca unele s─â nu fi avut niciodat─â orgasm ├«n via┼úa lor, iar unele au avut la un moment dat; ulterior, nu au mai putut ajunge ├«n acea stare de extaz. Dac─â nu po┼úi atinge climaxul chiar ┼či cu suficient─â stimulare sexual─â, s─â ┼čtii c─â de vin─â poate fi disfunc┼úia orgasmic─â.

Ce este disfuncţia orgasmică?

Afec┼úiune prin care este dificil s─â ajungi la orgasm chiar ┼či atunci c├ónd exist─â stimuli. Disfunc┼úia orgasmic─â ÔÇô cunoscut─â ┼či sub numele de anorgasmie sau tulburare orgasmic─â feminin─â - este cea mai frecvent ├«nt├ólnit─â tulburare sexual─â la femei.

De fapt, afecteaz─â chiar ┼či una din trei femei. Aproximativ 10% p├ón─â la 15% dintre femei nu au avut niciodat─â orgasm.

Factori care pot împiedica să ajungi pe culmile plăcerii

Determinarea cauzei de bază a disfuncţiei orgasmice poate fi dificilă. S-ar putea datora unor factori fiziologici, dar la fel de bine pot fi de vină factori de natură emoţională sau psihologică.

1. Lipse┼čte preludiul sau este incomplet

Stimularea clitorian─â este adesea veriga lips─â ├«n realizarea unui orgasm. Femeile au nevoie de preludiu. Acesta poate include dezbr─âcarea, ├«mbr─â┼úi┼čarea, m├óng├óierea, s─ârutarea ├«n toate locuri erogene. Pentru a ajunge la o stare de excitare complet─â, multe femei au nevoie de stimulare prelungit─â, care poate fi realizat─â cu preludii complexe. Corpul fiec─ârei femei este diferit, iar cerin┼úele variaz─â. Autoexplorarea sau masturbarea ajut─â, de asemenea, la descoperirea corpului ┼či la modul de realizare a orgasmului.

2. ├Ä┼úi lipse┼čte ├«ncrederea ├«n sine

Complexele fizice ├«mpiedic─â atingerea climaxului. Multe femei tind s─â dezvolte sentimente interiorizate de ru┼čine, atunci c├ónd vine vorba despre corpul lor. Aceste complexe pot ap─ârea ca voci interioare critice, care le distrag aten┼úia ├«n timp ce fac sex. Astfel, cre┼čterea natural─â a excit─ârii sexuale se ├«ntrerupe cu g├ónduri precum ÔÇ×Poate s─â-mi vad─â celulita?ÔÇŁ sau ÔÇ×S├ónii mei sunt prea mici?ÔÇŁ. G├óndurile negative fac dificil─â atingerea entuziasmului necesar pentru a atinge un orgasm.

3. Nu ai încredere deplină în partener

Unele femei nu pot ob┼úine un orgasm, deoarece nu au ├«ncredere complet─â ├«n partenerii lor. F─âr─â ├«ncredere, este aproape imposibil s─â te la┼či dus─â de val ┼či s─â te bucuri de dragoste. Sexul este o ac┼úiune intim─â, iar orgasmul este cu at├ót mai mult. Dac─â te sim┼úi ├«ncordat─â ├«n timp ce te angajezi ├«ntr-o activitate sexual─â, poate fi un semn al corpului t─âu c─â nu este preg─âtit pentru un orgasm cu acea persoan─â. Este posibil s─â dureze mai mult timp pentru a cunoa┼čte ┼či a avea ├«ncredere ├«ntr-un partener, ├«nainte de a-┼úi permite s─â te bucuri de sex cu ei.

4. Ai o experienţă sexuală traumatică anterioară

Una din patru femei a suferit abuzuri sexuale la un moment dat ├«n via┼ú─â. Experien┼úele sexuale negative din trecut tind s─â afecteze oamenii mult timp dup─â ce au fost experimentate. Acestea pot declan┼ča amintiri nedorite ┼či, de multe ori, sexul devine surs─â de vinov─â┼úie ┼či provoac─â ┼či suferin┼ú─â emo┼úional─â. Acesta ar putea fi blocajul mental care te ├«mpiedic─â s─â ob┼úii un orgasm.

@shutterstockRecente

cuplu cearta shutterstock 2100080539 jpg
cuplu certat jpeg
Indifelitate jpg
cuplu  shutterstock 1673456887 jpg
barbat si femeie shutterstock 149223914 jpg
cuplu  man g580e3df0f 1280 jpg
medicamente  barbat  shutterstock 2019419141 jpg
relatii toxice violeta moisa util mic mp4 thumbnail png
inel logodna  cerere casatorie  love g2cc41c38e 1280 jpg
cuplu  shutterstock 2086941742 jpg
Cuplu jpg
mireasa  pixabay bride gc93a96564 1280 jpg
sampanie shutterstock 263409551 jpg
Cerere in casatorie jpg
femeie shutterstock 2120630525 jpg
prezervative  condoms g2fdfee469 1280 jpg
cuplu in pat shutterstock 662146600 jpg
femeie ruj rosu shutterstock 151548218 jpg
florarie Brasov jpg
sarut shutterstock 139884175 jpg