Dragoste sau egoism?

1 60186 original jpg jpeg

Micile tabieturi şi capricii au farmecul lor într-o relaţie, însă în exces, o pot distruge. Nu te îngrijora, însă! Există metode pentru a restabili liniştea în cuplu!

„Dragostea constă în dorinţa de a da altuia ce este al tău,şi de a simţi fericirea acestuia ca şi cum ar fi a ta”,spune o veche maximă. Într-o relaţie,respectul,generozitatea,şi dorinţa de implicare oferă stabilitate într-o căsnicie. La un moment dat însă,din cauza lipsei de timp şi a stresului acumulat la serviciu,pot apărea o serie de accese de egoism. Şi astfel începi şă-ţi ignori partenerul şi să-ţi doreşti mai mult timp pentru tine,cu bună ştiinţă,ascunzându-te după cortina rutinei.

Dăruieşte mai mult!

Câteodată,o mică doză de egoism are farmecul ei. Însă atunci când ai întrecut limita să nu te miri dacă soţul tău e îmbufnat şi începe să-ţi plătească cu aceeaşi monedă. Aşa că,în loc să cheltuieşti toţi banii economisiţi,la coafor sau distrându-te în oraş cu prietenele,ar fi mai potrivit să-i faci un mic cadou romantic. Nu trebuie să baţi toate magazinele în cautarea celui mai inspirat cadou,e deajuns să-i găteşti mâncarea preferată şi să i te destăinui sincer,promiţăndu-i că îţi vei face,de acum înainte,mai mult timp pentru voi.

Împlicarea reciprocă e vitală

Când simţi că relaţia vostră devine subredă e bine să găseşti soluţii pentru a o remedia. Lăsând problemele de cuplu să se rezolve de la sine nu e decât un act de egoism. Psihologii spun că de multe ori ne interiorizăm din cauza greutăţilor vieţii şi astfel uităm să ne mai implicăm în probleme comune. Şi acestea nu ar trebui să fie nicidecum motivele pentru devenim mai egoiste în faţa partenerului. De aceea,poţi găsi soluţii nu numai în scop personal,ci şi atunci când apar unele probleme de implicare sau responsabilitate în viaţa de cuplu.

Spune-i mai des <<te iubesc>>

Bucuria de a iubi şi de a fi iubită e cel mai frumos lucru care ţi se poate întâmpla. Aşa că,un simplu “te iubesc” spus înainte de a pleca de acasă şi un sărut pasional poate păstra aprinsă dragostea pentru mulţi ani de acum înainte. Dacă eşti la început de relaţie acest simplu “te iubesc” e şi mai important,deoarece ajută la consolidarea relaţiei. Motivul? De genere,aprecierile ne fac mai fericiţi şi mai detaşaţi de problemele cotidiene. Aşa că merită să fii tu însăţi şi să-ţi destăinui dragostea. Nu de alta,dar n-ar fi deloc corect din partea ta să-l laşi numai pe el să-ţi arate tandreţea şi dorinţa de implicare.

Şi bărbaţii plâng câteodată…

Şi bărbaţii au nevoie de un sprijin emoţional. Dacă până acum a fost dispus să te ajute în tot felul de probleme,e cazul să-l răsplăteşti cu aceeaşi monedă. Indispoziţiile create de probleme de la serviciu pot dispărea ca prin minune dacă comunici mai mult şi îl sprijini sugerându-i o serie de soluţii potrivite. În plus,un moment plin de tandreţe va face mai mult decât orice. Aşa că îmbrăţişează-l cu multă căldură,susţine-l pe toată perioada dificilă şi astfel va putea trece mai uşor peste cumpenele vieţii.