Greşeli pe care le faci într-o nouă relaţie

1 79349 original jpg jpeg

Ai întâlnit pe cineva cu care-ţi place să stai. Îţi place să petreci timp alături de el şi te proiectezi, dacă nu peste câţiva ani alături de el, măcar peste un an. Nimic rău în asta. Numai, te rugăm! Nu face aceleaşi greşeli pe care, poate, le-ai mai făcut şi altădată. 

Te îndrăgosteşti prea repede

A trecut o săptămână şi te gândeşti că el e alesul. Zilele astea, oamenii nu se gândesc să intre serios într-o relaţie. Poate că există chimie, poate că există o legătură, o conexiune între voi, dar pur şi simplu nu ştii dacă partenerul tău nu te vede ca pe o relaţie trecătoare. Controlează-te şi încearcă să nu îndrăgosteşti prea repede, mai ales dacă el nu-şi dezvăluie sentimentele.

Îi spui prea repede că-l iubeşti

Când vine vorba de exclamaţii pasionale, o frază ca de genul „cred că mă îndrăgostesc de tine“nu e tocmai potrivită. Aşa că, mai întâi gândeşte-te de 10 ori înainte s-o spui. Primele stadii dintr-o relaţie par atât de promiţătoare, încât pur şi simplu eşti incapabil să să vezi ceva rău la partenerul tău. În schimb, poţi să-i împărtăşeşti partenerului tău exact atât cât îţi împărtăşeşte şi el ţie.

Nu-ţi asculţi instinctele

Poate că ţi s-a părut ciudat cum s-a purtat cu chelneriţa la prima voastră întâlnire sau poate că, deşi ai văzut, n-ai dat prea mult importanţă glumelor nepotrivite. La urma-urmei, arată prea bine, e inteligent şi are farmec, nu? Greşit! Dacă simţi ceva în aceste lucruri mici, care par neimportante, dă-le importanţă! Să ştii că lucrurile mari se văd în lucrurile mici!

Nu-i scrie sms-uri întruna!

În era în care ne semesuim toată ziua, e greu să te abţii, dar dacă-i scriii sms-uri tot timpul, nu faci decât să te descrii ca pe o tipă disperată, nesigură pe sine, cu o stimă de sine foarte mică. Şi lipsită de orice autocontrol. Nu-l sufoca cu sms-uri! Mai lasă-l şi pe el să respire!

Prea fizici, prea curând

Sexul prea curând poate să-ţi compromită emoţiile, îţi poate afecta raţiunea, capacitatea de lua decizii. Mulţi oameni trec prin aşa ceva, din cauză că dau prea repede frâu liber pornirilor sexuale. Dacă nu sunteţi conectaţi şi altfel în afară de sex, poate să vă complice relaţia mult prea curând.

Îl întrebi de bani

E ok să-l întrebi ce face ca să-şi câştige existenţa, dar întrebările la obiect, de genul „locuieşti singur sau cu ai tăi“, „e apartamentul tău sau e închiriat“, „investeşti la bursă“? pot să-i tragă un semnal de alarmă. Banii sunt o chestiune privată şi aşa trebuie să rămână. 

Îţi falsifici interesul pentru hobby-urile lui

Poţi să tolerezi un concert sau o sesiune de pescuit, dar, pe bune, poţi să faci asta la nesfârşit? Spune-i că nu-ţi place pescuitul sau concertele rock şi c-ai prefera să te duci undeva cu prietenele tale. În fond, e bine să fiţi diferiţi.

Îl sufoci

Eşti tot timpul cu el, lângă el, iar asta nu-i place nimănui. Oamenii au nevoie de spaţiul lor personal, fie că vorbim de o relaţie de început, fie că vorbim de una de zece ani.