Află noile reguli ale unei relaţii!

1 70066 original jpg jpeg

Relaţiile nu mai au aceleaşi reguli, ca în urmă cu 30 de ani. Universităţile din întreaga lume realizează studii peste studii, cu scopul de a creşte calitatea vieţii. Iată la ce concluzii noi au ajuns specialiştii!

Femeile pot fi mult mai egoiste faţă de cum erau în urmă cu câteva decenii şi asta nu le va afecta viaţa de cuplu,ne asigură specialiştii. Asta-i partea bună. Şi partea rea? Cel mai probabil,internetul. Citeşte mai departe ce ajută şi ce dăunează relaţiiei tale,potrivit noilor studii!

Pune-te pe tine pe primul plan!

Crezi că trebuie să te sacrifici pentru binele cuplului? Se pare că nu! Cuplurile în care cei doi parteneri îşi păstrează propriile hobby-uri şi propriile preocupări sunt mai fericite decât acelea în care partenerii fac totul împreună. Aşa că decât să mergeţi împreună la tenis,mai bine îl laşi să meargă singur şi te duci la cumpărături. Pentru că ţie oricum nu-ţi place tenisul,nu-i aşa?

Puteţi merge la culcare supăraţi!

Noi studii ale Universităţii din California desfiinţează mitul potrivit căruia nu e bine ca,într-un cuplu,cei doi să meargă la culcare supăraţi. Ei bine,dacă până acum eram sfătuite să cădem la pace cu partenerii înainte de-a ajunge în dormitor,acum,lucrurile se schimbă. Se pare că,în timpul somnului,creierul combină amintiri vechi cu trăiri noi,motiv pentru care majoritatea oamenilor se trezesc dimineaţa,având soluţia problemei care i-a preocupat cu o zi înainte. Aşa că împacarea poate fi chiar mai înţeleaptă a doua zi.

Intimitate vs. internet

Se spune că,după o ceartă în cuplu,trebuie să numeri până la 10 înainte de a-ţi schimba statusul de pe Facebook. Dar chiar aşa,cât te ajută mediul online? Specialiştii spun că mai deloc. În multe relaţii,cei doi postează fotografii în care par fericiţi împreună,mai ales atunci când întrei ei lucrurile merg prost,găsind în online un fel de compensare a realităţii. În alte cazuri,unul dintre ei are o atitudine pasiv-agresivă,postând pe Twitter mesaje în care se plânge de starea relaţiei. E mai simplu aşa,decât să-i spună în faţă celuilalt,spun psihologii,dar nu e nici sănătos,nici elegant.

Evitaţi prietenii toxici!

Cercetătorii de la Brown University au demonstrat că sunt anumite prietenii care fac rău relaţiei de cuplu. Cum le recunoşti? E simplu! Pentru binele vostru,nu trebuie să aveţi prieteni cu relaţii disfuncţionale,pentru că vă puteţi „inspira” de la ei. La fel,dacă ai o prietenă care nu-l suportă pe iubitul tău,ai grijă ca ei doi să nu se întâlnească. Şi,pentru a nu te lăsa influenţată,ar fi bine ca tu însăţi să o vezi mai rar. Mda,studiul ăsta al americanilor are nişte concluzii cam exagerate,nu-i aşa?

Relaxare, curăţenie şi sex!

Sunt principalele trei lucruri pe care trebuie să le faceţi împreună acasă,spun specialiştii. Totul începe cu relaxarea. Stabiliţi o limită clară pentru muncă,mai ales dacă unul dintre voi lucrează de acasă. Când timpul destinat activităţilor profesionale s-a încheiat,relaxaţi-vă împreună,bând un ceai negru,citind o carte sau vizionând un film. Încercaţi să faceţi asta în cel puţin trei seri din săptămână. Un alt lucru pe care e recomandat să-l faceţi împreună e curăţenia. Împărţiţi-vă sarcinile:dacă unul spală vasele,celălalt dă cu aspiratorul. Iar dacă apar discuţii,mai bine puneţi nişte bani deoparte şi angajaţi o persoană care să se ocupe de curăţenie,spun specialiştii. Cât despre sex,trebuie să fie o prioritate pentru orice cuplu al zilelelor noastre,au căzut de acord cercetătorii de la universităţile americane. Într-o relaţie funcţională,sexul contează în proporţie de 85%,mai mult decât orice altceva.