Interzis! 5 lucruri pe care femeile NU trebuie să le facă după un act sexual

2 woman bun jpg jpeg

După o seară de vis, petrecută cu partenerul tău, tot ce vrei să faci e să te odihneşti fără să-şi mai pese de nimic. Însă specialiştii atrag atenţia asupra unei rutine post-sex care te poate feri de infecţii sau de alte neplăceri. O igienă corectă trebuie să facă parte din viaţa ta intimă de fiecare dată când ai raport intim cu cineva. Aşadar iată o listă scurtă, dar importantă de lucruri pe care trebuie să le eviţi după un act sexual!

Să nu mergi la toaletă

Pe cât de romantic e să staţi împreună îmbrăţişaţi după sex şi să adormiţi unul în braţele celuilalt, pe atât de nerecomandat este. Cel puţin nu înainte de-a merge la toaletă. „Este întotdeauna o idee bună să-ţi goleşti vezica după sex, pentru a împiedica transferul bacteriilor din spate în faţă, din zona anală spre cea vaginală. Mergând la toaletă, toată acea zonă se curăţă, scăzând, astfel, riscul infecţiei”, explică medicul ginecolog.

Întregul proces de spălare pe care-l practici după un act sexual trebuie să fie cât mai simplu posibil. O altă recomandare ar fi ca partenerul tău să facă duş înainte de-a începe partida voastră de sex, pentru a nu-ţi transfera posibile bacterii acumulate în părţile lui intime.

Să foloseşti produse parfumate pentru părţile intime

Există pe piaţă o gamă largă de produse destinate întreţinerii genitale – precum săpunuri, geluri, loţiuni, şerveţele, etc - , însă trebuie evitate complet, fie că ai o viaţă sexuală activă, fie că nu. Din ce motiv? Pentru că pot irita pielea atât la exterior, cât şi la interior. Iar, după un act sexual, trebuie cu atât mai mult să nu foloseşti aşa ceva.

„Săpunurile şi alte produse ce conţin parfum sau alte chimicale nu sunt recomandate pentru simplul motiv că afectează bacteriile normale şi benefice. Ideal este să te speli doar cu apă calduţă şi atât. Folosind o jucărie, geluri ori lubrifiant, rişti să distrugi flora bună existentă şi să creezi condiţii optime dezvoltării unor bacterii dăunătoare”, susţine medicul ginecolog Allison Hill.

Să dormi în lenjerie strâmtă, sintetică

Pentru o partidă de sex reuşită, lenjeria intimă poate juca un rol important. Însă odată ce ai obţinut rezultatul scontat şi ai făcut impresie cu bikinii şi sutienul tău din dantelă, e timpul să renunţi la ei. Specialiştii sunt de părere că lenjeria din bumbac sau hainele largi sunt ideale pentru a dormi în ele pe timpul nopţii.

Bumbacul poate absorba umezeala, lucru esenţial pentru corpul tău. Ai nevoie de haine care să-şi lase trupul de respire, nu ţesături sintetice, care să te facă să transpiri şi să dai astfel naştere unor bacterii deloc benefice. Nici bikinii sau alte accesorii strâmte nu sunt indicate din acelaşi motiv. Cea mai bună opţiune e să dormi fără lenjerie intimă, conform celor declarate de WebMD.

Să stai în jacuzzi

Să faci duş vaginal

Multă lume e de părere că un duş vaginal te păzeşte de o sarcină nedorită sau de infecţii cu transmitere sexuală. Însă, la fel de bine, trebuie luate în calcul şi alte eventuale pericole. „Duşul vaginal îţi afectează flora vaginală şi va creşte riscul infectării tractului urinal şi apariţiei vaginozei bacteriene”, cauzată de creşterea incontrolabilă a bacteriilor, susţine Insider. Medicul ginecolog Carolyn DeLucia atrage atenţia asupra unul fapt incontestabil – duşul vaginal distruge flora bacteriană benefică, naturală, permiţând înmulţirea bacteriilor dăunătoare, aşadar nu e de dorit după o noapte de pasiune.

Foto - Shutterstock



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg