Iubit bipolar? Ce să faci dacă partenerul are tulburare bipolară

iubit bipolar jpeg

Oamenii care suferă de bipolaritate pot duce o viaţă normală, atâta timp cât urmează un tratament. Dar înţelegerea tulburării bipolare şi modul în care poţi ajuta partenerul este extrem de importantă dacă ai un iubit bipolar.

Tulburarea bipolară afectează emoţiile,acesta fiind motivul pentru care interferează în mod frecvent cu relaţiile umane,mai ales cu cele romantice. De-a lungul unei relaţii,o persoană bipolară poate să fi avut un impact pozitiv sau negativ. De aceea,este important să înţelegi rolul pe care-l joci pentru sprijinirea unui iubit bipolar. Trebuie să se ştie că oamenii care suferă de tulburare bipolară au comportamente care nu sunt din propria lor voinţă.

Ai un iubit bipolar? Iată ce este bipolaritatea:

este o tulburare psihică frecventă,care produce episoade de depresie alternând cu euforie la anumite persoane. În multe cazuri,acestea devin cronice,aşa că cei care se confruntă cu ea necesită tratament medical pentru tot restul vieţii.

Cauzele tulburării sunt necunoscute,dar sunt considerate rezultatul mai multor factori neuro-biologici şi psiho-sociali.

Ce se poate face dacă ai un iubit bipolar:

Dacă ai un iubit bipolar nu înseamnă că ar trebui să ai grijă de el sau să stea departe de viaţa socială. Există mai multe lucruri pe care le poţi face pentru partener,fără a te neglija pe tine.

Este important să-l ajuţi pe partener să recunoască simptomele. Faptul că eşti mereu alături de el este cel mai bun lucru ca partenerul să recunoască ce se întâmplă cu el.

Citeşte şi:Ce nu trebuie să-i spui niciodată partenerului

Încetul cu încetul,vei câştiga suficientă experienţă pentru a şti când se confruntă cu o criză sau recidiva este pe cale să dispară. Acest lucru te va ajuta să acţionezi în avans pentru evitarea simptomelor.

Vorbeşte cu medicul

Dacă ai un iubit bipolar, vei fi sursa perfectă de informaţii pentru medic astfel încât el să poată să-i reevalueze în mod continuu progresul. Încearcă să nu ascunzi detalii şi scrie lucrurile pe care le consideri importante,dacă este necesar.

Ai un iubit bipolar? Nu-l proteja

Nu-i faci bine dacă îl protejezi. O persoană bipolară îşi petrece cea mai mare parte a timpului aşa cum o face un om normal,adică duce o viaţă normală. Când partenerul este stabil,nu-i limita propria autonomie sau responsabilităţile. Dar,atunci când are episoade de manie sau depresie,este important să-i fii alături cât mai mult. În acest fel,previi orice comportament auto-distructiv.

Citeşte şi:Ce este tulburarea hipoactivă a dorinţei sexuale

 Nu critica  

S-ar putea să ajungi să critici partenerul fără să-ţi dai seama. Încercă să-ţi aminteşti că tu eşti una dintre persoanele în care el are cea mai multă încredere. Ei nu vor să fie bolnavi şi fac tot posibilul să se recupereze.

Iubit bipolar - Ce ar trebui să faci dacă partenerul tău are o criză?

Ar trebui să cauţi ajutor repede dacă simţi că nu eşti în stare să preiei controlul asupra situaţiei. Evită să laşi partenerul singur în timpul unei crize,şi încearcă să comunici cu medicul lui cât mai curând posibil.



Recente

sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg
bărbat în boxeri  foto   Shutterstock jpg
Singur de Sarbatori  Aaa atragi dragostea  Sursa foto shutterstock 157161779 jpg