Minighidul flirtului online

1 78288 original jpg jpeg

Îţi place sau nu, întâlnirile online sunt o chestie practicată şi-ncă la greu. Multe relaţii s-au făcut şi s-au desfăcut pe internet şi-ncă şi mai multe urmează acelaşi traseu. Au apărut joburi noi, cum sunt consultanţi în online-dating, care ştiu foarte bine cum lucrează site-urile de întâlniri, ce ar trebui să faci şi ce n-ar trebui să faci atunci când faci online dating.

Chestii de făcut atunci când flirtezi online

Fii foarte atentă atunci când te vezi cu cineva pentru prima dată. Să nu te duci niciodată la el acasă sau să nu-l chemi la tine! Întotdeauna, prima întâlnire trebuie să aibă loc într-un loc public (restaurant, cinema, teatru…).

Foloseşte poze reale cu tine

Un mare neajuns al întâlnirilor online este faptul că fiecare îşi poate crea o imagine care nu-l caracterizează, doar din dorinţa de a fi plăcut. Fii realist! Nu-ţi trimite poze cu tine de acum 10 ani şi gândeşte-te că omul tot te va vedea odată şi-odată! Şi tu la fel pe el, deci asigură-te că cel cu care te vezi e chiar cel cu care te vezi. Din păcate, imaginea contează mai mult decât ar trebui. În acelaşi timp, alege-ţi pozele cu atenţie. Ele trebuie să te reflecte pe tine, adevărata ta personalitate, nu poza din buletin.

Stai cu capul limpede!

E foarte uşor să te pierzi într-un şuvoi de întrebări, referitoare la ce-I place celuilalt, cum să fii, cum să nu fii, astfel încât să fii plăcută. Mai important decât atât este să fii conştientă de ceea ce-ţi doreşti, să judeci mereu cu mintea limpede, să fii atentă la tine în permanenţă – să fii emoţional pregătită pentru o relaţie, să fii un bun comunicator şi să analizezi foarte bine dacă chiar vrei să te implicit pe termen lung.

Distrează-te!

Chiar dacă relaţiile sunt ceva serios, asigură-te că te distrezi. În loc să te stresezi, fă alegeri conştiente cu privire la cum vrei să te amuzi. Concentrează-te pe process, în loc să te concentrezi pe rezultate! Şi, mai ales, fii onestă cu tine însăţi, dar şi cu celălalt! În plus, fii atentă pe ce site-uri îţi dai datele personale. Dacă tu vrei o relaţie de lungă durată, nu te înscrii pe un site de întâlniri de o altă natură. E clar că n-ai să-l întâlneşti pe visul tău acolo! Respectă criteriile site-urilor pe care te înscrii.

Foloseşte aplicaţii

E foarte greu să găseşti o aplicaţie convenabilă ţie. Dacă unele aplicaţii se îndreaptă mai degrabă către o anumită categorie de vârstă, altele te duc direct la octogenari. Unele aplicaţii au o reputaţie bună, altele nu. Tu încearcă-le şi vezi ce scoţi din ele.

Chestii pe care să nu le faci când flirtezi online

Nu fi leneşă

Fii creativă atunci când se iniţiază un dialog. Evită sintagmele-standard. Dacă o platformă are rubrică cu ceea ce-ţi place şi ce nu-ţi place, apucă-te şi completează-le. Cu cât dai mai multe informaţii despre tine, cu atât mai sigur este ca protocolul site-ului să te cupleze cu cineva potrivit ţie.

Dacă cineva nu e interesat, n-o lua personal!

Nu internaliza fiecare respingere. Dacă ruminezi la nesfârşit pe tema respingerii unuia sau altuia, poţi să treci pe lângă clickul care chiar îţi poate schimba viaţa. Nu eşti nici prima, nici ultima respinsă, cam toate întâlnirile online au cel puţin un eşec la activ, dar de obicei sunt mai multe.

Nu te mai întâlni cu cineva dacă nu vă potriviţi

Poate fi tentant să continui să te mai întâlneşti cu cineva, chiar dacă vocea din capul tău îţi spune că acea persoană nu e bună pentru tine. Dacă, în ciuda faptului că nu-ţi place persoana respectivă, continui să-i trimiţi e-mailuri şi să vorbiţi la telefon sau, chiar să mai ieşiţi din când în când, asta înseamnă pierdere de vreme atât pentru el, cât şi pentru tine. Nu continua. Fii onestă şi spune-i clar.

Nu tolera proasta comunicare

Scuza cu „sunt foarte ocupat la job“ nu e un argument în sine. Am avut clienţi care aveau medici drept parteneri de cuplu şi tot reuşeau să-şi trimită câte ceva în scurtele lor pause. Proasta comunicare ar putea să ascundă ceva. Pur şi simplu este de evitat!

Nu grăbi întâlnirile

Lasă lucrurile să se întâmple. Ia fiecare întâlnire ca pe o aventură şi n-o privi în termini de succes/ eşec.