Cuplurile care trăiesc împreună, mai fericite decât cuplurile căsătorite

1 65844 original jpg jpeg

Te gândeşti sau te muţi sub acelaşi acoperiş cu partenerul de viaţă şi chiar să faci pasul cel mare de a vă căsători? Potrivit unui studiu recent, cuplurile care trăiesc împreună sunt mult mai fericite decât cuplurile căsătorite.

Rezultatele cercetării arată că deşi cuplurile care se mută împreună sau se căsătoresc sunt fericite şi au un risc mai scăzut de a suferi de depresie,spre deosebire de persoanele care nu şi-au găsit sufletul pereche,aceste beneficii nu sunt pe termen lung.

Deşi sănătatea persoanelor căsătorite se îmbunătăţeşte,cuplurile care trăiesc împreună,dar încă nu au făcut pasul decisiv,au mai multă încredere şi se simt mult mai bine din punct de vedere emoţional şi mintal. “ Persoanele care locuiesc împreună cu partenerii de viaţă,dar nu sunt căsătorite,simt că sunt independente şi că încă se mai pot dezvolta pe plan personal”,declară autorul studiului Kelly Musick.

De asemenea,cercetătorul este de părere că în cuplurile căsătorite îşi fac apariţia copiii,motiv pentru care starea de bine a partenerilor este afectată de faptul că prioritatea lor este noul născut,iar activităţile personale trec pe locul doi.