O revistă victoriană le-a întrebat pe femeile singure de ce nu s-au măritat. Răspunsurile lor sincere te vor surprinde!

1 femeie victoriana jpg jpeg

O competiţie victoriană de mare interes ar fi fost dată uitării dacă Bob Nicholson nu ar fi făcut publică, pe Twitter, marea sa descoperire – un articol de ziar extrem de amuzant. În 1889, revista Tit-Bits oferea un premiu fetei bătrâne care dădea cel mai bun răspuns la întrebarea – De ce nu te-ai măritat încă?

Răspunsurile cititoarelor s-au dovedit a fi mult prea amuzante pentru a nu fi publicate mai toate în revistă. Aşadar, editorul publicaţiei a decis să recompenseze câştigătoarele cu câte 5 şilingi, echivalentul a 26 de dolari în ziua de astăzi, şi să facă cunoscute răspunsurile lor sincere şi haioase.

Cei care au trăit în epoca victoriană au rămas în istorie cu obiceiurile lor funerare, de pildă, însă citatele publicate în revista Tit-Bits nu fac decât să demonstreze umorul pe care-l aveau oamenii de-atunci. Publicaţia n-a reuşit să aleagă un singur câştigător, însă o poţi face tu. Care este răspunsul tău preferat?

Pentru că n-am nevoie de încă un animal de companie în casă

"Nu-mi doresc să-mi extind menajeria, în plus consider că animalul care este bărbatul este mult mai puţin supus decât un căţel, mai puţin tandru decât o pisică şi mai puţin amuzant decât o maimuţă", declară una dintre participantele la concurs.

Pentru că a fi soţie necesită mult prea multă muncă

"Acum nu sunt decât o lăptăreasă. Dacă mă mărit, o să devin soţie, mamă, asistentă medicală, menajeră, cameristă, croitoreasă, spălătoreasă, bucătăreasă şi femeie bună la toate, de altfel", completează altă concurentă.

Pentru că e mai rentabil financiar să fii singură

"Am, ca alternativă, alte profesii, în care programul e mai scurt, munca e mai plăcută şi sunt mai bine plătită", punctează altă domnişoară.

Pentru că bărbaţii sunt ca nişte deserturi dezamăgitoare

"Bărbaţii sunt ca tartele – foarte atrăgători la prima vedere, dar când te apropii mai mult de ei, se dovedesc a fi goi pe dinăuntru şi superficiali, lipsiţi de arome."

Pentru că mariajul reprezintă moartea libertăţii

"Exact ca vietăţile din prerie, care zburdă sălbatic şi nu sunt sunt legate cu nimic, şi eu găsesc libertatea delicioasă şi nu suport captivitatea, să fiu prinsă în lasoul matrimonial", e de părere altă tânără din 1889.

Pentru că „până la adânci bătrâneţi” înseamnă o perioadă prea lungă de timp

"Căsnicia este ca o baterie electrică. Odată ce pui mâinile pe ea, te-ai electrocutat şi nu-i mai poţi da drumul, indiferent cât de mare e durerea pricinuită. Şi, atunci când te dai pe tobogan, trebuie să ajungi şi la final şi să te dai cu posteriorul de pământ, chiar dacă doare."

Pentru că toţi bărbaţii buni au fost luaţi de altele

"Eu sunt englezoaică şi pot spune că americancele au monopolizat piaţa", atrage altcineva atenţia.

Pentru că nu mi-am urmat bărbatul peste hotare

"John, pe care-l iubeam eu, a fost înlocuit la serviciu de o fată, care face exact acelaşi lucru ca el şi este plătită la jumătate. El nu mai avea destui bani încât să poată întreţine o casă, aşa că a fost nevoit să plece în străinătate, ca să muncească acolo. Drept urmare, eu am rămas fată bătrână", a conchis altă domnişoară.

Foto - Shutterstock