Relaţia nu mai merge. Ce să faci ca să reaprinzi flacăra iubirii

1 74602 original jpg jpeg

Ai senzaţia, de multe ori, că viaţa ta de cuplu scârţâie şi relaţia nu mai merge? Eşti îngrijorată că lucrurile nu merg întotdeauna cum ai visat? Există metode de a repune relaţia ta pe calea cea bună. Acţionează, până nu e prea târziu!

Dacă relaţia nu mai merge adu-ţi aminte de începuturi

Revino la începuturile relaţiei voastre şi reaminteşte-ţi lucrurile care o făceau unică,frumoasă,singulară. Încearcă să analizezi ce n-a mers bine,şi imaginează-ţi o strategie pentru a readuce lucrurile pe calea cea bună.

  • Sfat:Nu te victimiza,şi nici nu încerca să găseşti vinovaţi cu orice preţ. O discuţie cu partenerul pe tema „ce n-a mers bine” e de dorit.

Comunicaţi!

În cazul în care relaţia nu mai merge nu încerca să găseşti singură soluţii,căutaţi-le în doi! Discutaţi,cu calm,despre relaţia voastră. Încearcă să-ţi afli care sunt soluţiile propuse de partenerul tău,pentru a „repara” situaţia.

  • Sfat :  Nu organiza o „şedinţă de analiză”,nici interogatorii! Invită-ţi partenerul într-un loc calm,relaxat,sau pregăteşte-i o cină romantică. Într-o atmosferă plăcută,cu lumânări,un vin bun şi muzică în surdină,lasă-l să se exprime,să-şi spună punctul de vedere. Încercaţi să găsiţi calea de mijloc.

Relaţia nu mai merge? Restabileşte încrederea!

Ştii cum se spune:încrederea se câştigă ultima,şi se pierde prima. Au intervenit între voi promisiuni neonorate,planuri nefinalizate,dezamăgiri? Încercaţi să vă recâştigaţi încrederea unul într-altul. Dovedeşte-i partenerului că faci tot ce-ţi stă în putinţă pentru a fi la înălţimea aşteptărilor lui. Şi mai spune-i că nu-i un capăt de ţară dacă aveţi opinii diferite asupra diverselor chestiuni:cu un pic de efort,se poate ajunge la un compromis.

  • Sfat dacă relaţia nu mai merge: Nu-ţi forţa alesul să facă ceea ce nu vrea sub niciun chip,nu-i neglija dorinţele,nu-l brusca. Toate acestea duc la erodarea încrederii.

Petreceţi mai mult timp împreună.

Desfăşuraţi împreună activităţi care vă cimentează relaţia,care vă fac să vă cunoaşteţi mai bine şi să acţionaţi ca o echipă. Pot fi activităţi sportive,culturale... sau vă puteţi concentra pe treburi mai casnice,cum ar fi renovarea sufrageriei.  Când sutenţi departe unul de celălalt şi relaţia nu mai merge, comunicaţi zilnic la telefon.

  • Sfat :„Timp împreună” nu înseamnă că trebuie să vă sufocaţi unul pe celălalt. E în regulă să te ocupi şi de hobby-urile tale,din care partenerul tău poate fi exclus,dacă nu-l pasionează. Însă dă-i asigurări iubitului că nimic din ceea ce faci nu-l va trimite în postura de „vioara a doua”.

Relaţia nu mai merge? Iubeşte-l şi iubeşte-te!

Nu pierde nicio ocazie să-i arăţi partenerului cât de mult ţii la el. Nu fă gesturi demonstrative,dar nici nu fii reţinută. Dacă simţi nevoia,uneori,să-l îmbrăţişezi în plină stradă,fă-o. Arată-i,din priviri,cât de mult înseamnă pentru tine,şi laudă-l atunci când eşti mândră de el.

  • Sfat:Iubeşte-l,  dar iubeşte-te şi pe tine! Nu fă,de dragul lui,lucruri care te fac să simţi că-ţi pierzi respectul de sine. Dacă tu nu te respecţi,nu poţi avea pretenţii ca partenerul să te respecte mai mult.

Sprijiniţi-vă reciproc.

Fii acolo atunci când are nevoie de tine,şi încurajează-l să te susţină atunci când tu ai nevoie.

  • Sfat când relaţia nu mai merge: Învaţă să asculţi. Deseori,e cel mai bun sprijin pe care i-l poţi da.

Când relaţia nu mai merge, ţine minte că familia lui e şi familia ta.

Chiar dacă nu te înţelegi grozav cu socrii,nu te îndepărta de ei,şi nici nu-l obliga pe partener să o facă. La fel,relaţia dintre partener şi familia ta trebuie să fie amiabilă.

  • Sfat :Încearcă să înţelegi şi punctul de vedere al socrilor ,chiar dacă nu-l aprobi. Vei vedea că,astfel,deschizi o mică portiţă spre comunicare.

Certuri în cuplu - cum să le eviţi