Rezoluţii de cuplu pentru noul an

1 79062 original jpg jpeg

Avem un iubit. Cum procedăm? În primul rând îi spunem cât de mult îl iubim. Ideea e că nu-i suficient doar să ne spargem în declaraţii, mai trebuie şi să facem ceva. Poate c-ar fi timpul să îţi stabileşti câteva rezoluţii de cuplu în perioada asta. Uite de la alte cupluri câteva:

Rezolvaţi-vă!

Aveţi nişte lucruri de spus unul altuia sau nişte chestii de rezolvat între voi doi. Treceţi la treabă, nu mai staţi! Spuneţi-vă unul altuia, iertaţi-vă, îmbrăţişaţi-vă! Poate că sună patetic, dar ăsta e un exerciţiu foarte bun de sinceritate. Sinceritatea ţine stindardul relaţiei sus (oricât de kinky ar suna asta!)

Staţi împreună!

Petreceţi mai mult timp unul cu celălalt. V-aţi obişnuit să vă vedeţi puţin seara şi gata, iar în week-end, eventual, vă faceţi planuri separat. El se duce la peşte, tu dispari în mall. Păi nu-i bine! Ia du-te cu el la pescuit, în organul central al naturii! Ia să vină cu tine în cabina de probă din mall! Păi se poate?!?

Spune pe bune

Fă-ţi o listă a ta cu toate lucrurile pe care trebuie sau vrei tu să le faci pentru îmbunătăţirea relaţiei. La urma-urmei, nu poţi să te minţi pe tine şi, implicit, pe voi, la nesfârşit.

Nu urla!

Înainte să-ţi iasă flăcări pe nări că nu şi-a pus dopul la tubul de pastă de dinţi, întreabă-te dacă chiar are rost să te consumi atâta! Îi spui o dată, îi spui de două ori, data viitoare, procedezi cu eleganţă: îi pui pastă de dinţi pe clanţă şi te străduieşti să nu uiţi pe care, ca să nu ţi-o iei tu!

Împreună, împreună, împreună!

Am mai spus-o şi o repetăm. Cuplurile fericite petrec cel puţin 10-14 ore pe săptămână împreună, împreună şi iar împreună. Asta poate să însemne, nu ştim... să faceţi curat împreună, să mergeţi la pătrunjel împreună... să faceţi tot împreună.

Nu mai critica!

De multe ori, în cuplu, partenerii preferă să critice decât să admire. Înlocuiţi-l pe „vezi dacă nu m-ai ascultat?“ cu „îmi place cum te-ai gândit să...“. Pozitivitatea naşte pozitivitate. De cele mai multe ori, dar de foarte foarte foarte multe ori, ceea ce celălalt critică la tine este,de fapt, o cirtică adresată lui însuşi. Nemulţumirile faşă de tine sunt, de fapt, nemulţumirile faţă de propria lui persoană. Dacă vezi asta înseamnă că poţi să eviţi conjuncturile stresante.

Ţine cont şi de el

Dacă ţii la voi, la relaţia voastră, propune-ţi ca, de la anul, să te concentrezi mai mult asupra nevoilor şi dorinţelor partenerului tău de cuplu. Asta înseamnă să înveţi lecţia generozităţii, a stimei de sine, a acceptării. De fapt, asta înseamnă să iubeşti.

În ianuarie ne luăm vacanţă

Ianuarie pare cam plicticos şi cam fără chef, după toată agitaţia sărbătorilor. Aranjaţi-vă să mergeţi undeva, fie măcar şi pentru o noapte. Scăpaţi de rutină, învăţaţi să vă remontaţi pentru noul început.

Filantropie şi prietenie. Şi empatie!

Propuneţi-vă să vă implicaţi în acţiuni caritabile împreună. Asta vă va lega şi mai mult. Nimic nu uneşte mai mult două suflete decât participarea împreună, cu empatie şi emoţie, la împlinirea nevoilor şi dorinţelor celor în suferinţă.