Rutina şi certurile din orice v-au dus până în staţia „singurătate în cuplu‟? Urmaţi amândoi acest tratament!

1 shutterstock 612160127 jpg jpeg

Mulţi sunt de părere că doar persoanele care nu au un partener stabil se simt singure. Nu este deloc aşa. Poţi fi într-o relaţie romantică şi experimenta momente de singurătate nejustificată. Noi te ajutăm să descifrezi semnele unui astfel de impas şi să abordezi cele mai la îndemână soluţii pentru a repune relaţia pe făgaşul normal.

Cel mai important, dar şi înfricoşător simptom al singurătăţii în doi este că te simţi mai rău, nu mai bine, când eşti cu partenerul tău. Ce înseamnă asta? Semnalele de alarmă ale unei relaţii ai cărei parteneri s-au înstrăinat sunt următoarele: nu mai simţiţi nevoia să împărtăşiţi unul cu altul ceea ce vi se întâmplă peste zi, nu mai aveţi relaţii intime, nu mai petreceţi timp în doi, aşa cum o făceaţi înainte şi, chiar şi când sunteţi în aceeaşi cameră, nu mai aveţi ce să vă spuneţi unul altuia.

Pentru ca abisul dintre voi să nu devină şi mai abrupt, specialiştii în probleme de cuplu au identificat următoarele soluţii la care puteţi recurge pentru a depăşi această singurătate în doi.

Vorbeşte deschis cu partenerul tău

stanga
dreapta
2 macheta cpf 16 jpg jpeg

Când discutaţi, spune-i exact ce simţi, fără menajamente. Este important să începeţi conversaţia cu o notă pozitivă, astfel încât niciunul dintre voi să nu se simtă atacat. Poţi folosi fraze precum „aş dori să petrecem mai mult timp împreună şi să împărtăşim mai multe lucruri decât o facem‟. Apoi, puteţi veni cu idei: o cină romantică acasă sau la restaurant, o ieşire săptămânală în natură ori la film sau orice alt lucru care să vă permită să vă puteţi concentra unul pe celălalt.

Nu neglijaţi gesturile de tandreţe

Aduceţi-vă aminte să vă atingeţi unul pe celălalt. Când îţi atingi fizic partenerul – indiferent dacă e vorba de o mângâiere sau de o îmbrăţişare mai puternică – eliberezi un hormon numit oxitocină, care favorizează legătura emoţională. Acesta este unul dintre motivele pentru care te simţi, de regulă, mai aproape de partener, din punct de vedere emoţional, după ce faceţi sex.

Un mix între job şi timp împreună

Mulţi dintre cei care lucrează de acasă se aşteaptă ca partenerii lor să fie mai disponibili pentru ei, decât pot fi, în mod realist. Este posibil ca unul dintre parteneri să fie în mijlocul unui sarcini de lucru şi să nu poată fi prezent fizic şi emoţional în acel moment. Dacă amândoi lucraţi de acasă şi sunteţi blocaţi în aceeaşi locuinţă, puteţi să programaţi timpul pe care să-l petreceţi zilnic împreună, cum ar fi prânzul sau o pauză de cafea după-amiaza. Câştigaţi de două ori: vă reconectaţi şi vă dedicaţi timp unul altuia.

Limitează timpul petrecut online

Reţelele de socializare nu spun niciodată întreaga poveste a ceea ce se întâmplă în viaţa cuiva, deoarece majoritatea dintre noi alegem să împărtăşim doar cele mai bune părţi ale noastre online. Cu toate acestea, mulţi pot cădea într-o capcană a comparaţiei vieţii lor cu a cunoscuţilor de pe Facebook. Timpul petrecut pe astfel de aplicaţii, pentru a urmări crâmpeiele din vieţile celorlalţi, poate provoca singurătate, deoarece vă concentraţi asupra a ceea ce au ceilalţi şi voi nu aveţi. O activitate intensă pe reţelele de socializare adânceşte, aşadar, starea de nemulţumire care planează asupra relaţiei voastre.

Nu te concentra asupra partenerului

Iubitul sau soţul tău nu trebuie să devină centrul universului tău, pentru a nu ajunge în situaţia în care relaţia să ardă înainte de vreme. Când simţi că există un gol între voi, încearcă să petreci mai puţin timp împreună cu partenerul: poate fi o soluţie care să te ajute să scapi de sentimentul de singurătate în doi şi, de fapt, să ajute relaţia. Ieşirile în oraş cu prietenele, mersul la sală sau practicarea unui sport sunt doar câteva modalităţi de a-ţi concentra energia în altă parte şi de a te bucura de viaţă şi în afara sferei relaţiei voastre.

2 macheta cpf 16 jpg jpeg

@shutterstock  Recente

cuplu certat jpeg
Indifelitate jpg
cuplu  shutterstock 1673456887 jpg
barbat si femeie shutterstock 149223914 jpg
cuplu  man g580e3df0f 1280 jpg
medicamente  barbat  shutterstock 2019419141 jpg
relatii toxice violeta moisa util mic mp4 thumbnail png
inel logodna  cerere casatorie  love g2cc41c38e 1280 jpg
cuplu  shutterstock 2086941742 jpg
Cuplu jpg
mireasa  pixabay bride gc93a96564 1280 jpg
sampanie shutterstock 263409551 jpg
Cerere in casatorie jpg
femeie shutterstock 2120630525 jpg
prezervative  condoms g2fdfee469 1280 jpg
cuplu in pat shutterstock 662146600 jpg
femeie ruj rosu shutterstock 151548218 jpg
florarie Brasov jpg
sarut shutterstock 139884175 jpg
barbat si femeie shutterstock 537199063 jpg