Sexul după 40 de ani poate fi pasional şi incitant. Ce ai de făcut

1 72936 original jpg jpeg

Cele mai recente studii arată că, atunci când vine vorba despre experienţele sexuale, a doua tinereţe este cea mai ofertantă. Nu-ţi pleca privirea ruşinată, se poate să ai parte de o activitate intensă în dormitor chiar şi după 40 de ani. Sexul după 40 de ani poate fi foarte incitant!

Au trecut ani buni de când te-ai căsătorit sau de când eşti alături de partener. I-ai acceptat defectele,ai învăţat să mai laşi de la tine şi să petreceţi momente frumoase împreună. Uneori,momentele intime au fost „asezonate” de plânsul copiilor sau de clipele în care a trebuit să fugi grăbită la birou. Şi totuşi,în ciuda acestora,aţi rezistat ca şi cuplu,ba chiar v-aţi întărit legătura de iubire.

Etapa următoare? Poate că a venit momentul ca pasiunea voastră să renască,să vă puneţi pe primul plan în ceea ce priveşte experienţa amoroasă şi să testaţi scenarii incitante. Sfidează teoria crizei de 40 de ani şi arată-i partenerului că-l doreşti la fel de mult,că eşti mult mai încrezătoare în dormitor şi că vrei să profiţi din plin de timpul pe care-l ai la dispoziţie.

Sexul după 40 de ani - Eşti matură şi mai sigură pe tine

Conform specialiştilor,în jurul vârstei de 40 de ani,femeia începe să-şi dea seama de adevăratul ei potenţial sexual. Şi,dacă analizezi mai bine lucrurile,chiar aşa este! Experienţa te-a făcut mai puternică şi mai încrezătoare în a obţine ceea ce-ţi doreşti. Dacă la începutul relaţiei intrai în pământ de ruşine chiar şi la cea mai mică aluzie cu tentă sexuală,acum ai început să-ţi cunoşti mai bine partenerul şi să ştii ce-i face plăcere. În plus,ţi-ai câştigat din plin dreptul de a lua iniţiativa.

Migrează pe tărâmul imaginaţiei

Că tot aveţi mai mult timp la dispoziţie,după ce copiii s-au mutat sau sunt la studii,şi spaţiu berechet,imaginaţia poate să-şi facă de cap. Rutina se transformă într-un vis urât atunci când testaţi mai multe poziţii sexuale sau daţi naştere unor scenarii de dragoste diferite.

Sexul după 40 de ani poate înseamna joc de rol,ore diferite la care să vă consumaţi pasiunea,lumânări parfumate,muzică relaxantă şi o cămaşă de noapte sexy. Sunt doar o parte dintre lucrurile şi situaţiile care pot „condimenta“ atmosfera. Restul vine de la sine,chiar dacă nu mai eşti la 20 de ani!

Sexul după 40 de ani - Un stil de viaţă sănătos te poate ajuta

Este absolut normal ca un cuplu de 40 de ani să nu mai facă sex cu aceeaşi frecvenţă ca la începuturile relaţiei. În plus,activitatea sexuală este influenţată şi de constituţia biologică a fiecăruia dintre parteneri. Un rol esenţial în acest sens îl joacă şi odihna,alimentaţia sau activităţile fizice. Este la fel de important să nu existe un etalon în funcţie de care să te ghidezi în viaţa sexuală.

Chiar dacă prietena cea mai bună îţi spune că are parte de experienţe sexuale ca-n filme şi tu nu „spargi” aceste bariere,nu te îngrijora. Dincolo de toate, sexul după 40 de ani este o modalitate de a-ţi arăta iubirea faţă de partener şi-l faci ori de câte ori ai chef,nu pentru a demonstra ceva.

Ai grijă de tine!

Şi ultima,dar nu cea mai lipsită parte a ecuaţiei,este să te simţi bine în pielea ta chiar şi la această vârstă. Acceptă trecerea anilor pe chipul tău cu maturitate,bucură-te de înţelepciunea vârstei şi lasă complexele deoparte. Şi renunţă la textele cu „Ce-mi mai trebuie mie la vârsta asta?“,având în continuare grijă de tine.

Mergi la coafor,fă-ţi manichiura şi alte astfel de obiceiuri de înfrumuseţare. Partenerul se va simţi astfel mult mai atras de tine, iar sexul după 40 de ani va fi foarte pasional!



Recente

casatorie jpg
Cearta in cuplu  Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png