Toate căsniciile trec prin aceste cinci etape! Când apare faza în care se dă lupta pentru putere

1 shutterstock 1595975158 jpg jpeg

Căsniciile se lovesc, mai devreme sau mai târziu, de probleme, însă ceea ce este important este ca cei doi soţi să înţeleagă unde au ajuns cu mariajul lor şi ce trebuie să facă pentru a-l menţine deasupra liniei de plutire. Specialiştii în terapie de cuplu susţin că există cinci etape distincte ale unei căsătorii. Află şi tu care sunt acestea şi în ce stadiu vă aflaţi tu şi soţul tău, pentru a avea o perspectivă asupra a ceea ce trebuie să faceţi pentru a remedia lucrurile.

Specificul unei etape te ajută să recunoşti de ce căsnicia ta se simte nefericită, cum să te eliberezi, dacă este cazul, şi ce-ţi rezervă viitorul. În plus, poţi afla cum să-ţi salvezi mariajul înainte de a lua hotărârea drastică de a renunţa la el.

Luna de miere

Etapa lunii de miere poate dura până la doi ani, apoi sentimentele copleşitoare de dragoste şi fericire pot începe să se estompeze. În faza lunii de miere, totul este proaspăt, nou şi interesant. Este posibil să nu-ţi dai seama de defectele partenerului tău sau le poţi tolera tocmai graţie iubirii pe care o simţi. Fără efort depus pentru a menţine entuziasmul în viaţa de cuplu, este normal ca, pe viitor, acesta să nu mai fie ca la început. O posibilitate ar fi să petreceţi ceva mai puţin timp cu partenerul, pentru ruperea monotoniei. O viaţă în care cei doi soţi stau lipiţi generează predictibilitate, ceea ce poate duce la plictiseală. Nu te pierde în relaţie şi acordă timp şi propriilor tale interese!

Lupta pentru putere

Pe măsură ce etapa lunii de miere se încheie, începe cea mai periculoasă etapă: cea a luptei pentru putere. Aşteptările tale despre ceea ce înseamnă să fii într-o relaţie – adică fericită pentru totdeauna, fără să depui niciun efort – încep să-ţi pară şi ţie nerealiste. În această etapă, s-ar putea să te simţi ca şi cum te-ai îndepărtat de partenerul tău, iar pe el îl vezi diferit de persoana cu care te-ai căsătorit. Cu toate acestea, voi încă învăţaţi unul despre altul şi despre nevoile voastre emoţionale. Mulţi fac greşeala de a încerca să-şi schimbe partenerul pentru a se potrivi cu aşteptările lor de la prima întâlnire. Etapa luptei pentru putere poate fi dificil de navigat şi poate dura de la luni până la ani. O comunicare eficientă te ajută pe tine şi pe soţul tău să înţelegeţi ce spune cu adevărat şi celălalt, în loc să luptaţi doar pentru a vă asigura că perspectiva voastră este ascultată.

Stabilitatea

În această etapă, îţi accepţi partenerul ca pe un individ unic. În loc să-ţi doreşti ca partenerul tău să se schimbe, înveţi să-l respecţi aşa cum este. Este etapa în care aţi aflat cum să rezolvaţi divergenţele şi fiecare v-aţi stabilit rolurile în mariaj. Această etapă aduce pace şi stabilitate, dar odată cu acestea vine şi rutina, iar acest lucru poate fi plictisitor pentru unii. Important este că continuaţi să învăţaţi unul despre altul şi să nu vă simţiţi prea confortabil în rutina acestei etape. Încercaţi să faceţi lucruri noi împreună şi nu separat, de data asta.

Angajamentul

În această etapă, amândoi recunoaşteţi că nu există un partener ideal şi nici o relaţie ideală. În această etapă, alegeţi să vă luaţi un angajament cu persoana cu care v-aţi căsătorit. Amândoi aţi învăţat cum să comunicaţi şi continuaţi să faceţi acest lucru. Vă puteţi împărtăşi în mod liber părţile bune şi rele, având încredere în sprijinul acordat de partener. În etapa de angajament, este obişnuit să îţi dai seama că îţi iubeşti soţul, dar este posibil să nu-ţi placă în orice moment. Toţi suntem umani, până la urmă.

Parteneriat creativ

În această etapă, tu şi partenerul vă folosiţi în mod conştient parteneriatul dincolo de ce înseamnă o căsnicie. Acest lucru implică, de obicei, angajarea într-un proiect creativ comun: creaţi împreună ceva ce apreciaţi. În alte cazuri, acesta este momentul în care un cuplu poate decide să aibă copii. În această etapă, tu şi soţul tău acţionaţi ca o echipă. Totuşi, atenţia acordată exclusiv afacerii voastre sau copiilor poate duce la abandonarea întreţinerii relaţiei voastre. Iar în acest caz, s-ar putea să vă regăsiţi din nou în stadiul luptei pentru putere. Important este ca după ce creşteţi împreună şi decideţi să construiţi ceva, să nu uitaţi de comunicare şi de timpul calitativ pe care trebuie să-l petreceţi în doi.

@ShutterstockRecente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg