Tu, el şi ea... Ce e de făcut

1 54842 original jpg jpeg

Te afli într-o situaţie delicată: te-ai îndrăgostit de fostul partener al prietenei tale şi nu ştii dacă e corect şi moral să-i faci curte sau să-i cedezi avansurilor. Poţi cuceri dragostea vieţii sau, dimpotrivă, te poţi trezi singură cuc. Analizează ce ai de pierdut şi de câştigat!

Gândeşte-te bine înainte de-a acţiona,pentru că miza e mare:într-un taler al balanţei stă dorinţa de a-ţi găsi perechea ideală,în celălalt atârnă greu o prietenie temeinică. De asemenea,analizează serios toate aspectele:este acest domn,pentru care ai o slăbiciune,sufletul-pereche sau e doar o atracţie de moment? Este el alesul,cel pentru care merită să renunţi la orice? Dacă ai răspuns afirmativ la cele de mai sus,întreabă-te şi dacă sentimentele sunt reciproce. Adică,eşti sigură că el împărtăşeşte aceeaşi emoţie,în ceea ce te priveşte? Sau eşti doar o altă provocare de moment?

E dragoste sau doar atracţie fizică?

Ai simţit că „el“ nu caută decât o relaţie fizică,şi totuşi eşti tentată să-i cedezi? Repetă-ţi faptul că rişti să pierzi totul:şi dragoste,şi prietenie. Dacă şi tu eşti atrasă de el pe plan sexual,probabil că vei ajunge la acelaşi deznodământ. Şi să nu-ţi imaginezi că,fiind discreţi şi întâlnindu-vă în secret,nu va şti nimeni! În caz că prietena ta află,şi încă mai are sentimente pentru fostul ei partener,va considera odioasă „trădarea“ ta.

Ce rişti dacă mărturiseşti

Pune în balanţă şi relaţia cu amica ta. E vorba de o prietenie adevărată,temeinică sau doar una „de conjunctură“ –  de serviciu,de ieşit la o cafeluţă,de mers la cinema? Este o legătură de suflet sau doar una care poate fi,la nevoie,sacrificată? Cu cât eşti mai apropiată de prietena ta,cu atât va fi mai complicat să-i spui adevărul. S-ar putea să te înţeleagă şi chiar să-ţi dea „binecuvântarea“ ei,dar există şi posibilitatea să se simtă înjunghiată pe la spate.

Chiar şi-n cazul în care e-n joc o prietenie de circumstanţă,prudenţa se impune. Cea care se simte jignită va duce vorba-n târg despre cum ai „lucrat-o“ pe ascuns sau se va văita că din cauza ta s-a stins amorul dintre ea şi dragostea vieţii.

„Mă văd cu prietena mea zilnic. Să-i spun sau nu?”

Şi distanţele contează în ecuaţia asta complicată. Dacă prietena în cauză stă,geografic vorbind,departe de tine şi vă vedeţi doar din când în când,e mult mai uşor să demarezi o relaţie cu „fostul“ ei.  În schimb,dacă te vezi cu amica ta zi de zi sau ţineţi legătura permanent,cântăreşte bine înainte de-a te lansa într-o aventură cu bărbatul la care râvneşti.

Fii sinceră!

Odată ce ai luat o decizie definitivă privind dorinţa ta de-a intra în această relaţie,fiind ferm convinsă că pornind de aici se va construi ceva important în viaţa ta,e obligatoriu să-i comunici asta şi prietenei tale. Pregăteşte-ţi din timp şi cu grijă argumentele şi tatonează puţin terenul:povesteşte-i o întâmplare identică şi urmăreşte-i reacţiile. Dacă sunt dure,va trebui să lucrezi mai mult şi cu mai mare fineţe la „pledoaria“ ta.

Dă-i asigurări că nu a fost nimic premeditat,că totul s-a întâmplat dintr-odată,că aşa a fost să fie,că sentimentele tale sunt puternice şi reale. Dacă ea s-a despărţit în termeni decenţi de bărbatul respectiv sau nu mai are niciun fel de sentimente pentru el,şansele tale de-a păstra şi dragostea,şi prietenia sunt mari. În schimb,dacă încă mai suspină după el sau îi poartă o ură profundă... va trebui să alegi între dragoste şi prietenie. E inevitabil!

 Un pic de egoism face bine

Ascultă-ţi inima şi fii „egoistă“:e vorba de viitorul tău! Întreabă-te încă o dată:„În cine pot să am mai multă încredere?“,„Care dintre cei doi îmi va aduce mai mult echilibru?“,  „Cine e mai important în viaţa mea?“. Indiferent de alegere,vei resimţi,poate,tristeţe şi frustrare:e posibil să nu afli niciodată dacă ai făcut alegerea bună. Nu te acuza degeaba,asumă-ţi consecinţele faptelor tale,iubeşte,lasă-te iubită şi mergi mai departe.