5 motive pentru care sexul e esenţial într-o relaţie

1 81693 original jpg jpeg

Dacă pentru unii este doar o plăcere, pentru alţii sexul reprezintă ceva mai mult într-un cuplu. Dar când vine vorba de a se bucura de el, toţi sunt de acord că el trebuie să fie o prioritate. Află şi de ce!

Asigură o conexiune puternică

Sexul nu doar că menţine legătura fizică dintre parteneri, dar şi pe cea emoţională, fiind cea mai puternică formă de intimitate. Acest lucru te aduce mai aproape de partener şi te ajută să îi înţelegi mai bine emoţiile şi trăirile. O relaţie fără intimitate devine vulnerabilă în timp, iar pasiunea riscă să se diminueze. De aceea, conexiunea trebuie menţinută cât mai des posibil.

Reduce stresul

În timpul unei partide de dragoste, se eliberează oxitocina, hormonul fericirii, care ajută la reducerea stresului şi a tensiunii în cuplu. Cu cât tu şi partenerul veţi fi mai activi sexual, cu atât veţi reuşi să vă descărcaţi energia negativă şi să vă relaxaţi mai mult. Preludiul este şi el la fel de important, întrucât numeroase studii au arătat că o sesiune de săruturi şi îmbrăţişări are efecte benefice asupra sănătăţii inimii.

Este un mod de a comunica

Dacă nu ştiai, sexul este o modalitate de a comunica într-o relaţie întrucât partenerii ajung să se descopere unul pe altul şi să comunice mai mult prin limbajul trupului. Este foarte important să ştii ce îşi doreşte cel drag de la tine şi ce anume îl face fericit. Nu îţi fie teamă de a-i dezvălui fanteziile, căci îi vei da curaj să îşi pună la încercare imaginaţia.

Ajută la odihnă

După o partidă de dragoste intensă, ce altceva poate fi mai bun decât o binemeritată odihnă în braţele partenerului? Cercetările au arătat că sexul combate insomnia, fiind un excelent calmant pentru persoanele anxioase. După eliberarea oxitocinei, corpul are nevoie de odihnă, fiind într-o stare profundă de relaxare.

Bun în reglarea hormonală

S-a constat că sexul regulat ajută la menţinerea echilibrului hormonal atât în cazul bărbaţilor, cât şi în cazul femeilor. Reglarea hormonală menţine activ sistemul imunitar şi ajută la înlăturarea altor afecţiuni, în special cele de ordin neurologic, precum depresia şi anxietatea.

:Recente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg