5 semne că tu eşti problema în căsnicie

1 81514 original jpg jpeg

Dacă ai probleme în căsnicie şi nu ştii care e cauza, poate ar fi mai bine să arunci o privire asupra detaliilor din viaţa ta. Înainte de a da vina pe partener şi de a judeca, fii atentă la faptele tale şi vezi dacă acestea coincid cu ale celui de lângă tine.

„Nu“ e răspunsul tău favorit

Eşti cea care neagă orice afirmaţie şi nu e de acord cu nicio propunere pe care soţul o face? Ei bine, în acest caz s-ar putea să ai o problemă. Căsnicia funcţionează pe cooperare şi bunăvoinţă, aşa că dacă nu îţi vei da silinţa să te adaptezi, relaţia ta va avea de suferit. Încearcă să fii atentă şi la nevoile celuilalt şi să arăţi că îţi pasă de cuvântul lui.

Păstrezi secrete

Dacă nu oferi transparenţă în căsnicie, nu te vei putea bucura niciodată pe deplin de ea. Multe căsătorii au eşuat tocmai din acest motiv, când partenerii şi-au aflat secretele sau au fost prinşi înşelând. Un mariaj de lungă durată se întemeiază pe încredere şi respect reciproc, iar deseori aceste calităţi sunt chiar mai importante decât dragostea.

Nu îţi ceri scuze niciodată

Îţi aminteşti când ţi-ai cerut ultima dată scuze pentru greşeala ta? Când nu îţi recunoşti faptele şi nici nu îţi ceri scuze, îl enervezi şi mai tare pe cel de lângă tine, astfel încât provoci ceartă. Ai curajul să îţi recunoşti greşelile, acesta fiind primul pas spre împăcare. Vorbeşte cât mai mult cu partenerul şi asigură-te că te înţelege şi că te va ierta. Mai mult, încearcă să te revanşezi printr-un gest frumos sau o surpriză.

Dramatizezi mereu

Nu te mira că nu îţi merge bine în căsnicie dacă mereu eşti pusă pe ceartă şi faci din ţânţar armăsar. Bărbaţii nu au răbdare să suporte critici şi drame venite din partea soţiilor lor, aşa că ar fi mai bine să le păstrezi doar pentru tine. Implică-te atât cât e cazul şi încearcă să vezi mereu şi partea plină a paharului. În fond, totul are o soluţie.

Te înfurii repede

Dacă te enervezi din nimic şi devii agresivă atât fizic, cât şi verbal, nu vei face decât să acutizezi problemele unei căsnicii. Pentru a nu regreta alegerea făcută, încearcă să îţi stăpâneşti nervii şi să discuţi civilizat ori de câte ori ai o nelămurire legată de viaţa de cuplu. În plus, nu uita că certurile dese distrug pasiunea în relaţie, aşa că ar fi bine să le eviţi cât mai mult posibil.