Soluţii pentru situaţiile de criză în căsnicie

1 54960 original jpg jpeg

De-a lungul unui mariaj, pot apărea şi momente mai grele, care te fac să te îndoieşti de propriile alegeri. Înainte să iei decizii pripite, analizează următoarele aspecte.

Tu eşti şi femeia,şi bărbatul casei

Te-ai pierdut printre mormanele de rufe,în timp ce el stă în faţa televizorului,pe canapea. Ai ajuns să schimbi şi becurile în casă,fiindcă e tot timpul obosit sau n-are chef. Ba,mai mult,nu mai puteţi nici să vă puneţi de acord asupra bugetului familial. Aceste probleme pot otrăvi în timp o relaţie. Toate cuplurile trec prin perioade mai puţin roz,însă diferenţa dintre cele fericite şi cele nefericite nu o fac conflictele,cât felul în care partenerii se comportă unul cu altul pe durata acestora.

Ce faci:Ia o pauză!

Sigur,comunicarea este piatra de temelie a unei căsnicii de succes,dar în cazul în care fiecare discuţie a voastră se încheie cu accese de nervi şi uşi trântite,e timpul să faci un pas înapoi. Poate că este nevoie de o abordare nouă! Încercaţi să vă detaşaţi,să amânaţi un pic ciocnirile verbale şi să faceţi cu totul altceva,distractiv,menit să detensioneze atmosfera. Un caiet de sarcini realizate în comun,nu doar separat,v-ar putea ajuta. De asemenea,săptămânal,aţi putea face şi un calendar al treburilor casnice,în care să fie implicaţi şi copiii.

Nu mai sunteţi la fel de apropiaţi

Partenerul tău lucrează zilnic peste program,când ajunge acasă se trânteşte într-un fotoliu,nu comunică deloc cu tine şi-şi schimbă starea de spirit imediat dacă îl întrebi ce s-a întâmplat. În plus,nici viaţa voastră intimă nu mai e la fel,iar uneori te întrebi dacă îl mai atragi,fiindcă nici nu-ţi mai face complimente,care odinioară îţi dădeau de înţeles că flacăra dorinţei nu s-a stins.  

Ce faci:Vino în întâmpinarea lui!

Într-un mariaj,nu trebuie să te aştepţi ca el să facă primul pas. Un gest mic din partea ta poate avea un impact mare! Aşa că mizează pe lucruri mărunte,pentru a-i descreţi fruntea. Fă-i un masaj seara înainte de culcare,îmbrăţişează-l ori de câte ori simţi,nu neapărat când vine de la muncă,şi fii sigură că el va aprecia,iar în timp îţi va întoarce gesturile de afecţiune. Cu puţin exerciţiu,vei putea face din relaţia voastră una mult mai închegată şi mai armonioasă.

simeon stalpnicul png

Vă doriţi lucruri diferite

Nu v-aţi decis asupra numărului de copii pe care vreţi să-i faceţi? Vrei să stai la curte,însă lui îi surâde mai degrabă viaţa într-un apartament? Acestea sunt câteva aspecte serioase,ce-i drept,însă nuînseamnă că,dacă nu v-aţi înţeles în privinţa lor,totul e pierdut.

Ce faci:Acceptă-i şi lui părerile!

Dacă vei întreba în stânga şi-n dreapta,vei observa că,de fapt,nimeni nu este mulţumit 100% de partenerul lui. Cu toate acestea,numărul de căsătorii creşte de la an la an,iar cei cu câţiva ani buni de mariaj la activ încă rezistă „pe metereze“. Ce-ţi arată asta? Că partenerii fac faţă mult mai bine stresului sau problemelor financiare şi psihologice unul lângă altul şi scot din calcul destrămarea relaţiei. Dacă îţi doreşti cu orice preţ să-ţi salvezi căsnicia,atunci învaţă în primul rând să accepţi persoana de lângă tine,pentru ceea ce este şi nu pentru ceea ce ar fi putut să fie. Asumă-ţi alegerea făcută şi fii mai indulgentă cu bărbatul pe care singură l-ai ales.