5 tehnici de controlare a furiei

1 75433 original jpg jpeg

 Nu există persoană care să nu fi trecut prin experienţa unui episod de furie. Există însă situaţii în care un comportament violent duce la consecinţe pe care le regreţi mai târziu. Iată câteva tehnici pe care le aplici atunci când simţi că nervii tăi sunt greu de controlat.

Adoptă tehnica celor 10 minute

Atunci când starea de nervozitate atinge cote maxime şi simţi nevoia să spargi, să trânteşti, să ţipi sau chiar să loveşti pe cineva, e cazul să spui imediat „stop“. Să îţi păstrezi cumpătul în situaţii critice nu este uşor, însă te poate scăpa de multe neplăceri pe care nu le realizezi pe moment. Orice s-ar întâmpla, numără până la 10 înainte să acţionezi când eşti irascibilă. Dacă eşti foarte furioasă, mai adaugă un zero şi începe numărătoarea până la 100. Cu siguranţă că îţi vei mai pierde din elan. Vorbele spuse la mânie sunt foarte periculoase şi uneori pot avea consecinţe greu de reparat. Aşa că, trage aer în piept şi începe să numeri până eşti suficient de calmă pentru a purta o discuţie.

Ieşi la o plimbare

Când eşti foarte nervoasă şi simţi că îţi este greu să te mai controlezi, cel mai bine este să te îndepărtezi de sursa care îţi provoacă acest sentiment. Chiar şi la locul de muncă este indicat să te desprinzi pentru câteva minute de situaţia căreia simţi că nu îi mai poţi face faţă. Fă o scurtă plimbare şi oxigenează-ţi creierul. Creează-ţi un spaţiu mental şi fizic, departe de obiectul furiei tale. Dacă eşti în trafic şi te irită peste măsură aglomeraţia, dă drumul la radio şi începe să cânţi cu toata puterea prima melodie care se aude pe fundal. Ai toate şansele să te calmezi încet, încet.

Tratează situaţia cu umor

Râsul este molipsitor, chiar şi cel care porneşte dintr-o stare de furie. Atunci când te afli într-o situaţie tensionată, încearcă să aduci cumva umorul la suprafaţă, recomandă psihologii. Fie că faci o glumă în stilul haz de necaz, fie că adopţi o grimasă comică care să îl dezarmeze pe interlocutorul tău sau te gândeşti la ceva amuzant, aceste tehnici au rolul de a detensiona atmosfera. Ţine minte că este imposibil ca două persoane să aibă întotdeauna aceeaşi opinie şi nu lăsa furia să te controleze!

Preţuieşte-ţi liniştea

Poate ai toate motivele sa fii nervoasă pe cineva, însă înainte de a lăsa acest sentiment să te acapareze, acordă-ţi un moment de luciditate şi gândeşte-te dacă merită. Pune mai mare preţ pe liniştea ta interioară şi pe starea de bine decât pe nevoia de a riposta cu orice preţ. Atunci când te înfurii, te dezechilibrezi emoţional, te încarci cu energii negative şi îţi expui slăbiciunile. Uneori, calmul spune mult mai multe despre tine decât o vorbă aruncată la nervi, iar stăpânirea de sine denotă putere.

Foloseşte principiile indiene

Potrivit medicinei tradiţionale indiene, corpul nostru este acoperit cu o hartă de puncte sensibile, care atunci când sunt supuse presiunii acţionează asupra stărilor noastre fizice şi psihice. Apasă tare, cu degetul mare, în punctul din centrul palmelor sau al tălpilor. Folosind această metodă vei neutraliza tensiunea nervoasă acumulată. Totodată, respiraţia profundă ajută la oxigenarea creierului şi te ajută să îşi redobândeşti calmul.



Recente

5 ponturi pentru o casnicie de durata de stiut la 40 de ani  Sursa foto Pixabay couple 8498864 1280 jpg
shutterstock 2448082283 jpg
Ramaneti amici sau uitati unul de altul dupa separare  Sursa foto shutterstock 2289689669 jpg
Cum recunosti partenerul cactus evitant  Sursa foto shutterstock 2140103645 jpg
shutterstock 2424655849 jpg
shutterstock 2261967525 jpg
cuplu matur  foto   Shutterstock jpg
Inainte de casatorie jpg
sexy  foto   Shutterstock jpg
Ce este teoria cepei si de ce e utila in relatii  Sursa foto shutterstock 1811847472 jpg
Iată totul despre testele rapide pentru boli cu transmitere sexuală și cum să le faci! jpg
diferenta de varsta jpg
Cupluri fericite jpg
cuplu jpg
7 indicii ca partenerul este nesigur pe tine  Sursa foto shutterstock 1926380891 jpg
seducție  foto   Shutterstock jpg
cuplu shutterstock 764346061 jpg
Pauza erotica  Sursa foto shutterstock 2191768607 jpg
Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu  Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting  Ce este si cum afecteaza relatiile  Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg