5 tehnici de controlare a furiei

1 75433 original jpg jpeg

 Nu există persoană care să nu fi trecut prin experienţa unui episod de furie. Există însă situaţii în care un comportament violent duce la consecinţe pe care le regreţi mai târziu. Iată câteva tehnici pe care le aplici atunci când simţi că nervii tăi sunt greu de controlat.

Adoptă tehnica celor 10 minute

Atunci când starea de nervozitate atinge cote maxime şi simţi nevoia să spargi, să trânteşti, să ţipi sau chiar să loveşti pe cineva, e cazul să spui imediat „stop“. Să îţi păstrezi cumpătul în situaţii critice nu este uşor, însă te poate scăpa de multe neplăceri pe care nu le realizezi pe moment. Orice s-ar întâmpla, numără până la 10 înainte să acţionezi când eşti irascibilă. Dacă eşti foarte furioasă, mai adaugă un zero şi începe numărătoarea până la 100. Cu siguranţă că îţi vei mai pierde din elan. Vorbele spuse la mânie sunt foarte periculoase şi uneori pot avea consecinţe greu de reparat. Aşa că, trage aer în piept şi începe să numeri până eşti suficient de calmă pentru a purta o discuţie.

Ieşi la o plimbare

Când eşti foarte nervoasă şi simţi că îţi este greu să te mai controlezi, cel mai bine este să te îndepărtezi de sursa care îţi provoacă acest sentiment. Chiar şi la locul de muncă este indicat să te desprinzi pentru câteva minute de situaţia căreia simţi că nu îi mai poţi face faţă. Fă o scurtă plimbare şi oxigenează-ţi creierul. Creează-ţi un spaţiu mental şi fizic, departe de obiectul furiei tale. Dacă eşti în trafic şi te irită peste măsură aglomeraţia, dă drumul la radio şi începe să cânţi cu toata puterea prima melodie care se aude pe fundal. Ai toate şansele să te calmezi încet, încet.

Tratează situaţia cu umor

Râsul este molipsitor, chiar şi cel care porneşte dintr-o stare de furie. Atunci când te afli într-o situaţie tensionată, încearcă să aduci cumva umorul la suprafaţă, recomandă psihologii. Fie că faci o glumă în stilul haz de necaz, fie că adopţi o grimasă comică care să îl dezarmeze pe interlocutorul tău sau te gândeşti la ceva amuzant, aceste tehnici au rolul de a detensiona atmosfera. Ţine minte că este imposibil ca două persoane să aibă întotdeauna aceeaşi opinie şi nu lăsa furia să te controleze!

Preţuieşte-ţi liniştea

Poate ai toate motivele sa fii nervoasă pe cineva, însă înainte de a lăsa acest sentiment să te acapareze, acordă-ţi un moment de luciditate şi gândeşte-te dacă merită. Pune mai mare preţ pe liniştea ta interioară şi pe starea de bine decât pe nevoia de a riposta cu orice preţ. Atunci când te înfurii, te dezechilibrezi emoţional, te încarci cu energii negative şi îţi expui slăbiciunile. Uneori, calmul spune mult mai multe despre tine decât o vorbă aruncată la nervi, iar stăpânirea de sine denotă putere.

Foloseşte principiile indiene

Potrivit medicinei tradiţionale indiene, corpul nostru este acoperit cu o hartă de puncte sensibile, care atunci când sunt supuse presiunii acţionează asupra stărilor noastre fizice şi psihice. Apasă tare, cu degetul mare, în punctul din centrul palmelor sau al tălpilor. Folosind această metodă vei neutraliza tensiunea nervoasă acumulată. Totodată, respiraţia profundă ajută la oxigenarea creierului şi te ajută să îşi redobândeşti calmul.Recente

Cuplu jpg
3 detalii esentiale la o prima intalnire Sursa foto shutterstock 101817463 jpg
De ce barbatii insurati cred ca alte femeile maritate sunt mai atractive Sursa foto shutterstock 1746423464 jpg
Secretele celor priceputi in dormitor Sursa foto shutterstock 2253401153 jpg
Mama, pe primul loc in topul prioritatilor lui Sursa foto shutterstock 1090333826 jpg
Cum ti ar putea imbunatati viata intima curatenia de primavara Sursa foto shutterstock 2119185203 jpg
Migdale jpg
femei care înșală Shutterstock jpg
Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg