Beneficiile râsului în 2. De ce veselia menţine armonia în cuplu

1 67166 original jpg jpeg

Anul acesta îndrăzneşte să râzi mai mult! Râsul este un medicament eficient pentru trup, dar mai ales pentru suflet. Veselia menţine armonia în cuplu, dar şi în relaţiile cu cei din afara familiei. Iată care sunt beneficiile râsului în cuplu.

Ai observat că nu poţi sta supărată pe cineva care te face să râzi? Proprietăţile terapeutice ale râsului sunt cunoscute şi studiate de multă vreme, spune psihologul Genoveva Teleki. Atunci când râdem, corpul eliberează endorfine, care produc o stare de euforie ce poate persista până la două ore. De asemenea, prin acelaşi mecanism, reduce senzaţia de durere. Într-o relaţie, starea de bine se manifestă şi prin râs. Râdem cu gura până la urechi sau râdem cu reţinere. Dacă gestul e sincer,poate face mult bine unei relaţii. Fie ea şi în cumpănă.

Beneficiile râsului în cuplu - El spune glume, ea râde

Greutăţile te-au copleşit şi îţi vine să te descarci pe cel de lângă tine. Cel mai bun sfat pe care-l pot da psihologii este să faci haz de necaz alături de partener. Căutaţi posibile rezolvări amuzante, care să vă facă să râdeţi împreună cu poftă.

Unii cred că greutăţile prin care trece un cuplu îi uneşte, îi fac mai puternici. Însă studiile au arătat că, în timp, structura relaţiei începe să se clatine şi să se dărâme. Salvarea cuplului ar putea veni odată cu râsul. Ia în calcul aşadar beneficiile râsului. De ce să nu încerci şi acest „tratament“, dacă ai probleme în dragoste?

Cercetătorul Robert Provine a descoperit că femeile râd mai mult decât bărbaţii, care, în schimb,spun mai multe glume. Ţi-ai dat seama cu siguranţă că bărbaţilor le plac femeile care radiază în timp ce râd cu toată fiinţa, nu? Pentru ei, acest aspect este un indicator că femeia este sănătoasă.

Beneficiile râsului - Are pe puţin 6 calităţi

Râsul în doi poate fi un lucru banal în viaţa unui cuplu sudat. Ne lăsăm pradă grijilor pentru ziua de mâine şi uităm să ne bucurăm pentru ceea ce avem astăzi. Iată, însă, care sunt beneficiile râsului:

-Menţine relaţia vie şi previne monotonia;

-Rezolvă conflictele;

-Încurajează comunicarea dintre parteneri;

-Menţine pasiunea la cote maxime;

-Întreţine buna dispoziţie în viaţa de cuplu;

-Creează intimitate.

Citeşte şi:

Cearta,benefică sau nu în cuplu?

Greşeli pe care şi cuplurile fericite le fac

Beneficiile râsului - Fă-ţi timp pentru voi

Zilele tale sunt programate la minut cu serviciul, gospodăria, copiii şi alte responsabilităţi. Încearcă să faci o pauză scurtă în fiecare zi, pentru a-i acorda atenţie partenerului de viaţă. Ştim, e mai uşor să iei un loc confortabil în faţa televizorului, dar nu-ţi garantăm că te vei  relaxa, dimpotrivă. Caută printre pasiunile comune mici joculeţe care să vă antreneze mintea şi fizicul şi să vă bucure sufletul.

Poate încingeţi o partidă de şah sau răsfoiţi albumele cu pozele familiei. Ori, poate, preferaţi să faceţi câteva clătite gustoase.

Surprinde-ţi jumătatea!

Din când în când, fă-i câte o surpriză plăcută partenerului tău. Fie că e vorba despre un cadou sau despre o prăjitură de casă, asigură-te că e pe lista lui cu favorite. Nu trebuie să depui mult efort. O declaraţie de dragoste scurtă, dar sinceră poate să facă minuni pentru relaţia de cuplu. Masajul cu uleiuri aromatice are, de asemenea, un puternic efect antistres şi afrodiziac.

Beneficiile râsului - Râzi cu el, nu de el

Beneficiile râsului în viaţa de cuplu sunt numeroase. În ciuda lor, trebuie să te fereşti să râzi de cineva, cu atât mai mult de partenerul de viaţă. Asigură-te că înţelege umorul tău şi nu se supără când faceţi glume unul pe seama altuia. În caz contrar, umorul poate să ducă la contorizarea ironiilor, care vor fi plătite cu aceeaşi monedă. Astfel, pierdeţi energia pozitivă şi acumulaţi frustrările.



Recente

casatorie jpg
Cearta in cuplu  Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png