Cea mai fericită perioadă din căsnicie

1 81683 original jpg jpeg

Dacă te gândeşti că luna de miere este cea mai fericită perioadă a unui mariaj, ei bine, te înşeli. Se spune că fericirea din primii ani de căsnicie se duce şi că ulterior obişnuinţa cu partenerul de viaţă devine principalul pilon al căsătoriei.

Însă nu este aşa după cum un studiu efectuat de americani ne arată. Se pare că un mariaj ajunge în cea mai fericită etapă după aproximativ 10 de ani.

Pentru efectuarea studiului, cercetătorii au analizat peste 2000 de cupluri cu vârsta medie cuprinsă între 35 şi 37 de ani.

În analiza lor, aceştia au aflat că partenerii care au un număr considerabil de ani petrecuţi în căsnicie fac mai multe activităţi împreună decât cei aflaţi în luna de miere. Se pare că, dincolo de sentimente, activităţile pe care doi parteneri le împart joacă un rol esenţial atât în longevitatea unei căsnicii, cât şi în fericirea din aceasta.

Iar dacă timpul petrecut împreună le apropie pe cupluri, iată ce le desparte de cele mai multe ori:

Infidelitatea

Este principala cauză a divorţului. Avocaţii experţi în divorţuri spun că majoritatea relaţiilor extraconjugale încep cu prietenii nevinovate.

Banii

Nu ne referim aici la lipsa banilor, cât la prezenţa lor. Statisticile arată că inegalitatea dintre parteneri în ceea ce priveşte câştigul financiar duce de cele mai multe ori la certuri, reproşuri şi în cele din urmă la divorţ.

Lipsa comunicării

Pare un motiv banal, dar se situează pe al treilea loc în topul cauzelor care provoacă divorţul. Cu timpul, partenerii pierd acea conexiune de la început şi devin preocupaţi de alte lucruri pe care nu le mai împărtăşesc cu cu soţul sau soţia.

Luarea în greutate

Poate părea ceva superficial, dar e un motiv care duce la divorţ. Dacă unul dintre parteneri ia considerabil în greutate, celălalt devine mai puţin atras de el, iar de aici apare distanţarea, în principal cea fizică.

Sursa foto: thespruce.com