Certuri stupide care distrug un cuplu

1 68379 original jpg jpeg

Îţi pare că ai găsit partenerul perfect şi că vă veţi înţelege foarte bine chiar şi după ce vă veţi muta împreună, când, ce să vezi? Realitatea îţi destramă cu meticulozitate iluziile şi certurile stupide iscate de mărunţişuri vă amărăsc zilele şi vă sapă relaţia de cuplu.

Oricât de frumos ar părea dinafară un cuplu împlinit,în „culisele” relaţiei partenerii depun eforturi de armonizare din care fac parte şi certurile. Dacă unele neînţelegeri sunt constructive,pentru că eliberează tensiunile acumulate,altele pot distruge treptat relaţia de cuplu,pentru că „dinamitează” însăşi pilonii care ar trebui să-i dea rezistenţă în timp.

Certuri stupide care distrug un cuplu – Nu-i găteşti sau nu-i calci hainele ca mama

Comparaţiile cu mama lui sunt ceva cu care greu te poţi împăca,mai ales dacă ţine destul de des să-ţi amintească de mâncărurile atât de bune din casa părintească sau de cât de bine îi călca mama pantalonii şi cămăşile. Dacă soacraalimentează aceste certuri,relaţia voastră este în pericol să fie presărată cu neînţelegeri perpetue care o vor măcina. O posibilă soluţie ar fi să nu-i dai apă la moară şi să te iei cu el la harţă,ci să fii împăciuitoare. Ai mai putea să-l ignori sau să-i repeţi că tu ştii să faci lucrurile altfel şi că s-a căsătorit cu tine nu cu mama. Când aveţi vreme să discutaţi pe îndelete,explică-i cât de mult te afectează observaţiile lui.

Certuri stupide care distrug un cuplu – Împărţirea treburilor casnice

Te trezeşti la un moment dat că tu faci cele mai multe treburi în casă şi oboseala care se adună te face mai îmbufnată şi mai pusă pe harţă. Nu e cazul să-i arunci replici de felul „Tu nu eşti în stare de nimic!”,care-l jignesc şi-l fac să-ţi răspundă pe măsură. Indiferent de câte nemulţumiri de adună,nu trebuie să vă pierdeţi respectul pe care vi-l datoraţi unul altuia. În loc să inflamezi discuţia,pune pe tapet problema distribuirii treburilor casnice,pentru că nu e drept ca numai unul să se ocupe de toate. Până şi la nivel de relaţie,lucrurile vor merge bine atâta timp cât amândoi faceţi eforturi să construiţi un cămin împreună. Ai putea să faci o listă cu toate activităţile care trebuie îndeplinite şi să le împărţiţi în mod egal,în funcţie de preferinţe,ca să nu mai existe discuţii şi frustrări.

Certuri stupide care distrug un cuplu – Îşi lasă hainele şi şosetele aruncate peste tot

Ca-n basmul cu Hensel şi Gretel,ai putea să-l găseşti pe dragul tău soţ urmărind şirul de şosete de pe jos. E tipic pentru bărbaţi să arunce cât colo hainele după ce ajung acasă şi,în acest fel,să pună gaz pe foc când partenera e deja nervoasă. Din acest punct,e doar un pas până la o ceartă în care se pot arunca nişte reproşuri şi jigniri,pe care le veţi regreta mai târziu. Mărunţişuri ca şosetele pot fi tocmai stropul care umple paharul când se adună nemulţumirile în cuplu. La bază stă,de fapt,dorinţa de a-l schimba pe celălalt şi de a fi aşa cum îţi doreşti tu de fiecare dată,ceea ce nu e posibil. Fiecare trebuie să-l accepte pe celălalt aşa cum e.  

Certuri stupide care distrug un cuplu – A uitat să cumpere pâine

De câte ori nu vi s-a întâmplat să stabiliţi de dimineaţă să cumpere ceva pentru cină şi să vă treziţi că seara n-a luat nimic sau să te roage să-i speli cămaşa favorită şi să uiţi pentru că te-ai luat cu altceva? Dacă au fost motive „serioase” de ceartăatunci,află că adevărata cauză a supărărilor a fost faptul că nu vă mai ascultaţi. După ani de relaţie,nimeni nu vă cere să vă mai sorbiţi cuvintele ca la primele întâlniri,dar nu v-ar strica o mai mare concentrare când vă vorbiţi.

Te-ai gândit vreodată că…

…vă certaţi şi ridicaţi tonul,pentru că vă simţiţi ignoraţi? Încercaţi să vă priviţi în ochi când vă vorbiţi şi să vă ascultaţi cu atenţie. V-aţi putea rezerva măcar 10 minute,seara,înainte de somn pentru a vă linişti şi a vorbi în voie fie că stabiliţi ce mai e de făcut în casă,fie că vă povestiţi ce aţi făcut peste zi. Contează mai mult decât bănuieşti în păstrarea unei relaţii de cuplu sănătoase.



Recente

Iată totul despre testele rapide pentru boli cu transmitere sexuală și cum să le faci! jpg
diferenta de varsta jpg
Cupluri fericite jpg
cuplu jpg
7 indicii ca partenerul este nesigur pe tine  Sursa foto shutterstock 1926380891 jpg
seducție  foto   Shutterstock jpg
cuplu shutterstock 764346061 jpg
Pauza erotica  Sursa foto shutterstock 2191768607 jpg
Inghetata preferata iti prezice compabilitatea in cuplu  Sursa foto shutterstock 644431765 jpg
Fexting  Ce este si cum afecteaza relatiile  Sursa foto shutterstock 1241420521 jpg
divort jpg
prima intalnire, falsitate jpg
lipsa atractiei sexuale jpg
bărbat și femeie  foto   Shutterstock jpg
fructe  foto   Shutterstock jpg
casatorie jpg
Cearta in cuplu  Sursa foto shutterstock 1916667158 jpg
discuții în cuplu  foto   Shutterstock jpg
cuplu fericit jpg
Ginesexualitate jpeg