Chiar ne îndrăgostim cu inima?

1 71543 original jpg jpeg

Cu siguranţă îţi aminteşti acea zi minunată când te-ai întâlnit prima dată cu iubirea vieţii tale. Ce te-a cucerit mai întâi? Au fost ochii sclipitori, simţul umorului sau plăcerea lui de a călători?

În ciuda tuturor detaliilor care ţi-au rămas în memorie,probabil că niciunul dintre acestea nu a fost elementul cheie care te-a făcut să spui „Da,el este EL”. Unul dintre secretele atracţiei dintre doi oameni este ceva mult mai puţin sexy,potrivit unui studiu recent publicat în Nature:Este vorba de codificarea genetică.

Opusele se atrag

Fiecare om are propriul complex unic de antigen leucocitar uman (HLA),care ajută sistemul imunitar să facă diferenţa între celulele organismului şi cele ale virusurilor şi ale bacteriilor. Dar acelaşi complex HLA poate fi extrem de influent atunci când vine vorba de atracţia dintre două persoane.

Cercetătorii au studiat modelele de atracţie din 254 de cupluri şi au constatat că fiecare dintre participanţi avea un partener cu un complex HLA foarte diferit de al lui. Astfel,s-a tras concluzia că pentru a spori atracţia fizică şi sexuală este nevoie ca alesul inimii să fie complet diferit de tine. Deci rezultatul cercetării arată că genele tale determina cât de mult îţi place de cineva,şi nu inima,dar şi că opusele se atrag!

Mirosul personal joacă un rol important

De asemenea,există o explicaţie şi pentru rolul mirosului personal în atracţia dintre oameni. Cercetătorii au observat că cele mai multe dintre cupluriau fost mai înclinate să se gândească cu drag la mirosul partenerului,dacă HLA-ul lor era diferit.

Aşadar,în loc să îl întrebi ce muzică îi place,ce cărţi citeşte,unde îi place să-şi petreacă weekendurile,data viitoare când te întâlneşti cu cineva,întreabă-l dacă are habar ce este HLA şi cum este al lui. Evident,glumim.

Şi creierul are rolul lui

Pe de altă parte,se pare că,inconştient,şi creierul are rolul lui în alegerea partenerului,care poate fi sau nu alesul (adică cel lângă care te vezi trăind toată viaţa). Alegerea ţine de partea emoţională şi de cum te simţi în acel moment. Specialiştii spun că în perioada ovulaţiei femeile tind să îşi îndrepte atenţia spre masculi puternici,virili,căci organismul să gândeşte la procreere. Pe de altă parte,în perioada menstruaţiei,aceeaşi femeie se va orienta spre bărbaţi tandri,senzuali,căci simt nevoia să fie alintate şi răsfăţate.Recente

Cuplu jpg
3 detalii esentiale la o prima intalnire Sursa foto shutterstock 101817463 jpg
De ce barbatii insurati cred ca alte femeile maritate sunt mai atractive Sursa foto shutterstock 1746423464 jpg
Secretele celor priceputi in dormitor Sursa foto shutterstock 2253401153 jpg
Mama, pe primul loc in topul prioritatilor lui Sursa foto shutterstock 1090333826 jpg
Cum ti ar putea imbunatati viata intima curatenia de primavara Sursa foto shutterstock 2119185203 jpg
Migdale jpg
femei care înșală Shutterstock jpg
Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg