Îl iubeşti, dar e căsătorit...

1 79761 original jpg jpeg

Când eşti lovită de săgeata lui Cupidon, nu mai ţii cont de principii, de vârstă sau de starea civilă a celuilalt. Prin urmare, ce te faci dacă bărbatul pe care îl iubeşti este însurat?

L-ai văzut şi inima ţi-a tresărit. Ai ajuns să-l cunoşti mai bine şi ţi-ai dat seama că are toate calităţile pe care le visai la un bărbat. Are însă un singur defect: e căsătorit. Totuşi, îţi vine greu să-l ţii la distanţă, să nu-i mai vezi zâmbetul, să nu mai schimbaţi cuvinte amabile care ascund sâmburele pasiunii. Ţi-ar fi, poate, mai uşor să-l dai uitării, dacă el nu ar răspunde privirii tale îndrăgostite cu aceeaşi intensitate.

În lumea promisiunilor

Este atent, tandru, generos şi te face să te simţi cea mai importantă femeie din lume. Îţi povesteşte cu lux de amănunt despre viaţa lui, despre soţia care îi caută nod în papură, despre faptul că stă cu ea doar din milă sau pentru că au copii. Îţi promite că va divorţa. Eşti în culmea fericirii atunci când el este cu tine, dar te chinuie gândul că nu-l ai alături în momentele importante din viaţă. Faptul că are sau ar fi dispus să aibă o relaţie extraconjugală te face să-ţi pui o mulţime de întrebări. Totuşi, te consolezi cu gândul că te iubeşte (sau cel puţin, aşa susţine) şi că, de îndată ce va fi liber, aşa cum a promis, îl vei avea doar pentru tine.

Într-o relaţie, dar singură

Realitatea e însă alta: rareori bărbaţii însuraţi îşi părăsesc soţiile pentru o altă femeie, deoarece consoartele lor le oferă siguranţa unui cămin şi o familie. De cele mai multe ori, relaţia cu un bărbat căsătorit rămâne la stadiul de aventură. Niciodată nu vei fi pe primul plan. Vei avea impresia că eşti într-o relaţie, dar în realitate vei fi singură. Dacă crezi că poţi trece cu vederea peste faptul că el are o familie, s-ar putea să te înşeli. Într-o bună zi, vei dori şi tu să te aşezi la casa ta - şi nu vei reuşi să faci asta când partenerul tău are de fapt alte obligaţii şi priorităţi.

De unde atracţia pentru bărbatul alteia?

În goana pentru stabilitate şi siguranţă, nimic nu este mai atractiv pentru o femeie decât un bărbat căsătorit, sigur pe el, misterios şi, cumva, intangibil, la fel ca fructul oprit. Mai e şi sentimentul că, în competiţia cu alte femei, ar putea ieşi învingătoare. Asta o face să se simtă importantă, îi întăreşte încrederea în forţele proprii. Mai sunt şi cazurile în care unele femei merg pe principiul că,  dacă el a mai fost căsătorit o dată, sigur ar putea să o facă şi a doua oară, deoarece nu se teme de un eventual mariaj.

De ce înşală bărbaţii

De cele mai multe ori, reprezentanţii sexului puternic înşală pentru că se simt neglijaţi sau insuficient apreciaţi. Nici un bărbat nu va agrea o femeie indiferentă. Dacă simte că nu i se acordă atenţie, un bărbat va căuta alinare în altă parte. O relaţie de cuplu lipsită de romantism şi de consideraţie reciprocă, transformarea sexului în rutină sunt tot atâtea cauze care îi determină pe domni să se uite la alte doamne. Şi nesiguranţa îi aruncă pe bărbaţi în braţele sexului frumos: vor să-şi demonstreze că încă mai sunt arătoşi şi că nu şi-au pierdut atuurile de cuceritor.

Scapă din acest cerc vicios!

Gândeşte-te bine dacă îţi doreşti această relaţie, deoarece rişti să rămâi cu un gust amar şi cu inima frântă. Dă-i de înţeles iubituluiu tău că nu puteţi fi împreună atâta timp cât el nu-şi face ordine în viaţă. Ideal ar fi să-i spui asta de la început. Nu te mai mulţumi cu jumătăţile de măsură şi nu accepta bărbaţii care cer mai mult decât oferă. Vei trece peste toate şi vei iubi din nou, chiar dacă pe moment nu mai crezi că e posibil.