Iubitul te evită? Ce e de făcut

1 57730 original jpg jpeg

La începutul relaţiei voastre, te suna de zeci de ori pe zi şi erai centrul universului său. Dar, de la un timp, iubitul tău s-a îndepărtat de tine. Pare mereu preocupat, nu mai comunică, apelurile telefonice din timpul zilei s-au rărit. Ai senzaţia că preferă să nu dea cu ochii de tine...

Se spune că dragostea dispare după 3 ani. De fapt,durata unei relaţii depinde de fiecare cuplu. Problemele se rezolvă cu tact şi bunăvoinţă -şi e necesar să existe comunicare.

Fă-l să te observe iar

În primul rând, trebuie să ştii ce să nu faci dacă te ignoră iubitul:nu dramatiza şi nu fă crize de isterie. Nu-l acuza, nu îl întrerupe,nu ridica vocea la el, nu-i reproşa,nu-l cicăli şi nu te plânge. Acţionează inteligent! Încearcă să-ţi dai seama ce anume nu merge. Gândeşte-te la o strategie de a-i capta din nou atenţia.

Prepară-i o cină romantică

Înainte de a căuta înţelegere, caută să-l înţelegi şi tu pe el. Găteşte mâncarea lui favorită,îmbracă-te frumos, aranjează-te. Când vine acasă, spune-i că apreciezi faptul că munceşte din greu ca să vă fie bine amândurora. Ştii cât de ocupat e, ai vrut doar să petreci puţin timp cu el. Întreabă-l cum îi mai merge la serviciu şi dacă îl poţi ajuta cu ceva. Declară-i că el este important pentru tine şi vrei să fie fericit şi că dacă nu are timp atunci şi e obosit, tu îl înţelegi.

Analizează-ţi comportamentul

Poate te-ai transformat într-o iubită cicălitoare, care nu mai e mulţumită de nimic, sau poate ai vrut să-l transformi într-un căţeluş fără personalitate. Un bărbat nu vrea să fie veşnic pus la zid şi certat. Uită-te la tine: tu mai eşti la fel ca la început, drăgăstoasă şi calmă? Bărbaţii tind să fugă, atunci când au conflicte cu partenera, şi să se refugieze în muncă, să iasă cu prietenii sau să caute alinare într-o altă relaţie.

Oferă-i spaţiu

Unii bărbaţi îşi exprimă mai greu emoţiile şi mai ales frustrările. Lasă-l să se liniştească câteva zile şi fă şi tu acelaşi lucru. Când se întoarce acasă, staţi amândoi de vorbă şi expuneţi-vă pe rând nemulţumirile, evitând tonul de reproş. Dacă a intervenit o altă femeie şi este hotărât să plece, lasă-l. Nu are sens să ţii pe cineva lângă tine cu forţa. Este frustrant pentru amândoi. Dacă nu există o a treia persoană încearcă să ai răbdare cu partenerul tău, dacă-l iubeşti cu adevărat. În dragoste nu curge numai lapte şi miere.

Sfat: Dacă nu reuşiţi să rezolvaţi împreună această situaţie, aţi putea apela la un duhovnic, dacă aveţi unul, şi/sau la un consilier marital.