Obiceiurile banale care afectează relaţia de cuplu

1 75505 original jpg jpeg

Atunci când relaţia de cuplu nu mai este cum era la început, avem tendinţa să dăm vina pe partener/ă. Dar cum este nevoie de două persoane pentru a construi o relaţie, este greu de crezut că doar una este vinovată întotdeauna de tot ce se întâmplă.

Nu spune nimeni că el sau ea este vinovat/ă. Însă, există câteva lucruri care afectează relaţia de cuplu fără să ne dăm seama, şi anume.

Dependenţa de gadget-uri

Dacă îţi petreci cea mai mare parte a timpului liber pe telefon, acest obicei poate deveni dependenţă. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Arizona, dependenţa de telefon şi de reţelele sociale sunt principalele două cauze care afectează astăzi relaţiile. Încearcă să faci altceva, cum ar fi citirea unei cărţi sau o plimbare în parc, ceva ce nu implică folosirea gadget-urilor.

Nu ai nicio prioritate

Dacă eşti o persoană care munceşte mult şi care nu are o viaţă personală, ar trebui să-ţi setezi anumite priorităţi. Este foarte important să ieşi din rutină, să socializezi, să ieşi cu prietenii sau să plecaţi într-o excursie, să faci ceva pentru tine personal.

Nu spui „mulţumesc”

Un simplu „mulţumesc” pare atât de banal încât mulţi uită să-l mai rostească. Cu toate acestea, există momente în care este nevoie de acel mulţumesc, care trebuie adresat familie, prietenului, prietenei, tuturor – chiar şi celui care-ţi întinde un pliant dimineaţa la intrare în metrou.

Vorbeşti mult prea formal

Cu persoana iubită trebuie să vorbeşti deschis şi sincer. Cu ea trebuie să împărtăşeşti emoţiile, să-i spui cum ţi-a fost ziua şi să vă ascultaţi unul pe celălalt. Gândeşte-te la întrebări nontriviale. În loc de: „Cum a fost ziua ta?” încearcă cu „Care a fost cea mai interesantă parte a zilei?” sau „Ce te-a făcut să râzi azi?”

Te enervezi din orice

Nu încerca să remodelezi persoana iubită. Tu o iubeşti pentru ceea ce este. Mai bine o ajuţi să vadă rezultatele acţiunilor lor, decât să-i faci reproşuri. Dacă soţul tău lasă şosetele împrăştiate peste tot, spune-i că în baie este coşul de rufe. Vei vedea că nu va mai fi nevoie să-i repeţi.

Nu discuţi

Rezolvaţi-vă problemele amândoi. Discuţi împreună, căutaţi soluţii şi nu vă certaţi. Nu uita că orice problemă poate fi soluţionată doar dacă o discuţi. Dacă lucrurile ajung prea departe, ieşi din cameră pentru câteva minute ca să te linişteşti.

Nu ai încredere

Încrederea este foarte importantă într-o relaţie. Suspiciunea nejustificată ar putea duce la discuţii şi certuri inutile, care pot afecta relaţia dintre voi. Pentru a le evita, ai încredere în partenerul tău.

Credit foto: www.nypost.comRecente

Cuplu jpg
3 detalii esentiale la o prima intalnire Sursa foto shutterstock 101817463 jpg
De ce barbatii insurati cred ca alte femeile maritate sunt mai atractive Sursa foto shutterstock 1746423464 jpg
Secretele celor priceputi in dormitor Sursa foto shutterstock 2253401153 jpg
Mama, pe primul loc in topul prioritatilor lui Sursa foto shutterstock 1090333826 jpg
Cum ti ar putea imbunatati viata intima curatenia de primavara Sursa foto shutterstock 2119185203 jpg
Migdale jpg
femei care înșală Shutterstock jpg
Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg