Semne că partenerul este posesiv

1 81744 original jpg jpeg

Indiferent dacă eşti la prima sau a doua relaţie, de câteva luni sau de 1-2 ani, ajungi să îl cunoşti pe partener foarte bine după primele zile. Prin modul în care se comportă îţi dai seama ce fel de om este. O persoană posesivă nu poate juca un rol până la nesfârşit. La un moment dat se dă de gol, iar semnele care spun că ar putea fi posesiv sunt:

Nu te lasă să vorbeşti cu alte persoane, în special bărbaţi

Acesta este primul semn care îţi spune că el este posesiv. Şi va deveni şi mai rău. Dacă te afli la o petrecere şi te-ai dus să vorbeşti cu nişte cunoscuţi şi el este cu ochii pe tine, nu este un semn bun. Da, el poate fi îngrijorat că vorbeşti cu un alt bărbat, dar nu are dreptul să îţi limiteze interacţiunile sociale.

Este gelos

De gelozie suferă foarte mulţi oameni. Un bărbat posesiv este gelos, foarte gelos. Se poate ajunge până în cazuri extreme precum verificarea telefonului, interzicerea ieşirilor în oraş cu prietene şi colege, vorbitul cu persoane de sex masculin etc.

Vrea să ştie cu cine eşti

Dacă te sună când nu sunteţi împreună pentru a afla ce faci, poate avea o intenţie ascunsă. El de fapt te verifică. Poate că nu te întreabă direct cu cine eşti, însă se aşteaptă ca tu să îi spui tot ce faci, cu cine te întâlneşti în permanenţă. O relaţie sănătoasă necesită încredere şi independenţă, nu dominaţie.

Îţi spune cu ce să te îmbraci

Poate că la prima întâlnirea ţi-a admirat ţinuta, dar cu timpul a început să îţi spună că ar fi mai bine să porţi mai des pantaloni şi să iei o geacă peste tricou. Acesta este un om care te vrea pentru el, şi nu într-un mod romantic. El vrea să fie singurul care să te vadă frumoasă, enervându-se când alţii te privesc.

Vrea să-i demonstrezi loialitatea

Multe femei se confruntă cu această problemă în relaţia de cuplu. Partenerii posesivi obişnuiesc să le ceară prietenelor să aibă încredere în ei, să le spună tot ce li se întâmplă, dar ei nu vor face acelaşi lucru.

Te manipulează

Un bărbat manipulativ este greu de prins. Sunt adesea atât de buni la manipulare încât nici măcar nu îţi dai seama că o face. Dacă îşi foloseşte dragostea sau grija pentru tine ca motiv pentru a te ţine lângă el, te manipulează. Dacă te face vinovată de anumite lucruri, la fel. Nu uita că manipulare este doar un alt mod prin care el încearcă să te facă să crezi că te iubeşte.