Teama de angajament într-o relaţie

1 73333 original jpg jpeg

Toată lumea se teme de respingere. Şi de ce nu?!După ce ai fost rănit într-o relaţie anterioară, explorarea unui nou teritoriu poate fi, pur şi simplu, nesigur.

În timp ce ne concentrăm asupra unei noi relaţii,teama de a încerca ceva diferit ne trage înapoi,fie că este vorba de intimitate,schimbare,angajament sau abandon. Cu cât creşte teama,cu atât ne înfrânăm mai mult în a experimenta plăcerile şi stabilitatea unei relaţii autentice.Prin urmare,cel mai bine este să identifici tipul de fricăşi să iei măsurile necesare pentru a le depăşi.Iată câteva tipuri de frică pe care le experimentezi într-o relaţie şi câteva sfaturi care te pot ajuta să le depăşeşti.

Frica de intimitate

Frica de intimitate nu include numai ezitarea spre a ne dezvălui noi înşine partenerului nostru,ci poate începe încă din copilărie. De multe ori,copiii se tem să se dezvăluie:personalitatea,gusturile,aprecierile,punctele forte şi punctele slabe pentru o altă persoană.Toată lumea vrea să fie independentă şi,prin urmare,aceasta creşte odată cu păstrarea distanţei faţă de partener,la vârsta adultă.Frica de intimitate este prima problemă şi cea mai frecvente într-o relaţie.Persoanele cu o astfel de frică se simt prinse şi sufocate,exacerbând astfel temerile în relaţia lor. Teama de schimbare

Mulţi oameni se tem că partenerii lor se vor schimba,în timp ce alţii se tem că nu.

Mai mult decât atât,teama de acomodare la o nouă rutină creează panică.

Teama de abandonpoate fi legată de teama de a nu fi singur. Nimeni nu vrea să fie singur şi,prin urmare,chiar şi gândul de a fi respins sau abandonat ne dezamăgeşte.Deşi se poate supravieţui,întodeauna este preferată compania altei persoane pentru a continua viaţa într-un mod mai bun şi mai uşor.Teama de abandon,de obicei,include motive precum:înstrăinarea,respingerea,boala,distanţa fizică sau emoţională.

Depăşirea fricii într-o relaţie

Timpul este un vindecător.

În funcţie de natura

,poţi necesita mai mult timp,pentru a depăşi eşecul unei relaţii şi vindeca rănile.

Solicită ajutorul unui prieten sau potenţial partener pentru a vorbi.

Citeşte şi:

Diferenţele fac armonia în viaţa de cuplu?

Ce spun visele despre viaţa ta de cuplu