Trucuri care te ajută să eviţi certurile în cuplu

1 75343 original jpg jpeg

Există o mulţime de clişee legate de cearta în cuplu. Unii spun că certurile fac bine unei relaţii, căci sunt ca sarea şi piperul, alţii susţin că disputele între îndrăgostiţi reprezintă primul semn al rupturii. De cele mai multe ori, partenerii observă efectele neînţelegerilor, însă nu se gândesc şi la modul în care le-ar putea evita.

Uitaţi de reproşuri

Dacă nu eşti de acord cu modul în care gândeşte sau acţionează partenerul tău de viaţă într-o anumită privinţă, nu te grăbi să îi reproşezi acest lucru. Reproşurile acţionează exact ca un bumerang şi orice cuvânt dur se va întoarce înzecit împotriva ta. Dacă ştiţi că sunteţi amândoi caractere puternice, evitaţi să vă reproşaţi lucrurile negative şi încercaţi să le spuneţi într-un mod cât mai plăcut, care nu ar deranja nici pe cea mai morocănoasă persoană din lume.

Mai puţine contraziceri

Ţi s-a întâmplat, cu siguranţă, să te contrazici măcar o dată cu cel sau cea care îţi stă alături. Ba aveţi concepţii diferite despre viaţă, poate planurile de viitor nu corespund în totalitate sau pur şi simplu banii sunt un motiv de scântei. Nu spune nimeni că trebuie să fii de acord cu cel de lângă tine şi să îl urmezi îndoctrinată, dar poţi să îi respecţi opiniile şi să îi dai dreptate acolo unde merită. Reciproca e valabilă.

Ascultaţi-vă unul pe altul

De cele mai multe ori, atunci când un conflict e pe cale să înceapă, nu mai ai răbdare să îl asculţi pe cel din faţa ta, să vezi ce argumente are şi preferi să îi arunci o mulţime de cuvinte grele, spuse la nervi. Dar ai pretenţia să fii ascultată, ceea ce nu e tocmai corect. Oferă-i şansa de a te convinge de veridicitatea lucrurilor pe care le susţine şi încearcă să îi înţelegi punctul de vedere. E posibil să ajungi să priveşti problemele şi dintr-o altă perspectivă, care să te ajute, în cele din urmă, să le soluţionezi.

Atenţie la tonul vocii

Degeaba vrei să îi spui ceva persoanei pe care o iubeşti dacă ţipi la ea şi ai o atitudine de superioritate. Nu te costă nimic să fii un om calm, cu glas mieros, pe care să îţi facă plăcere să îl asculţi în orice moment. Nu uita că violenţa verbală este la fel de traumatizantă ca cea fizică, aşa că, uneori, cuvintele urâte provoacă mai multă suferinţă decât faptele. Alege să i te adresezi exact cum ţi-ai dori tu să îţi vorbească.

Cel mai înţelept cedează

Dacă simţiţi că lucrurile dintre voi devin agitate sau capătă o altă turnură, e important ca unul dintre voi să cedeze. Asta nu înseamnă că trebuie să îţi faci bagajele şi să pleci de acasă sau să te refugiezi într-o altă cameră. Poţi să iei o pauză sau să îţi ocupi mintea cu altceva. Ai grijă ca gesturile să nu accentueze tensiunea dintre voi, ci să vă ajute să vă reveniţi la starea iniţială.

Sursa fotoRecente

Cuplu jpg
3 detalii esentiale la o prima intalnire Sursa foto shutterstock 101817463 jpg
De ce barbatii insurati cred ca alte femeile maritate sunt mai atractive Sursa foto shutterstock 1746423464 jpg
Secretele celor priceputi in dormitor Sursa foto shutterstock 2253401153 jpg
Mama, pe primul loc in topul prioritatilor lui Sursa foto shutterstock 1090333826 jpg
Cum ti ar putea imbunatati viata intima curatenia de primavara Sursa foto shutterstock 2119185203 jpg
Migdale jpg
femei care înșală Shutterstock jpg
Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg