Soacra, o misiune imposibilă? Strategii de supravieţuire garantate

1 cuplu cu soacra 1509671864 jpg jpeg

Un mariaj vine la pachet cu rude prin alianţă, cu care tu trebuie să dezvolţi o relaţie echilibrată, de dragul cuplului vostru. Iar mama lui şi mama ta sunt acele personaje-cheie, care tind să fie mai implicate în mariajul copiilor lor decât ar fi nevoie.

O soacră mulţumită înseamnă, în multe cazuri, o viaţă de cuplu fericită. Pentru păstra lucrurile în felul acesta, e nevoie de tact şi de diplomaţie din partea ta, partea străină a familiei lui. Chiar dacă ai început cu stângul, sigur poţi îmbunătăţi relaţia cu soacra ta, mai ales dacă respecţi aceste câteva sfaturi importante de mai jos.

Vorba dulce mult aduce

Politeţea şi bunele maniere sunt armele care ar putea dezamorsa orice tensiune în cuplu, ca urmare a neînţelegerilor cu soacra. Foloseşte-te de ele oricând şi în orice situaţie, nu ridica tonul şi nu jigni şi vei vedea că vei avea un avantaj continuu asupra mamei partenerului tău. Arătându-i respect încă din momentul în care ajungi să o cunoşti, vei reuşi să ajungi la inima ei sau, cel puţin, nu-i vei da motive de critică gratuită.

Ea şi fiul ei sunt subiecte tabu

Nu spunem că n-ar trebui să-ţi comunici nemulţumirile, ci să faci acest lucru corect şi direct, la momentul potrivit. Tactica bârfei este una cu două tăişuri şi ar putea să se lase cu efecte neplăcute asupra ta. Nu te plânge partenerului din cauza mamei sale, nu încerca să-l faci să-ţi ia partea sau, şi mai rău, să aleagă între tine şi ea. Pe moment, e posibil să ieşi victorioasă, însă pe termen lung, conflictul cu mama lui va avea repercusiuni asupra relaţiei voastre. Nu încerca nici să ţi-o câştigi pe soacră ca aliată atunci când partenerul tău te nemulţumeşte şi să-l critici, aşadar, în faţa mamei lui. Oricât de apropiată ai fi de soacră, într-un final, ea tot pe fiul ei îl va alege.

Nu încerca s-o excluzi

4 cuplu discutii cu soacra 1115065685 ok jpg jpeg

Dacă partenerul tău are o relaţie excelentă cu mama sa, prezenţa ei în vieţile voastre este inevitabilă. Chiar dacă vă placeţi sau nu, această femeie va face parte din viaţa ta, aşa că tot ce poţi face este să creezi armonie. Include-o în activităţile de familie, invit-o la masă sau la mici escapade din oraş, care se pretează şi vârstei acesteia, încurajează-ţi copiii să o sune şi să o viziteze cât mai des. Venind de la tine, aceste invitaţii vor cântări mai mult şi vei creşte atât în ochii partenerului tău, cât şi ai mamei lui. În plus, încearcă să menţii egal procentul timpului petrecut cu familia ta şi cu a lui.

Păstraţi o limită sănătoasă

Respectul pentru mama iubitului sau soţului tău este un lucru. Dar să-i permiteţi să intervină în felul în care vă conduceţi viaţa este cu totul altceva, total greşit. Viaţa voastră de familie vă priveşte doar pe voi şi toate deciziile legate de cuplul vostru trebuie să le luaţi împreună, fără să vă amestecaţi părinţii. Soacrele prea băgăcioase, fie că e vorba despre mama ta sau a lui, nu fac decât să crească tensiunea dintre voi şi să dea ocazia unor reproşuri ulterioare. Un sfat poate fi binevenit, însă o încercare de a vă dicta cursul relaţiei este un amestec care depăşeşte limita.

3 cpf promo de numar 128x89 jpg jpeg

Nu intra într-o competiţie cu ea

Şi nu te simţi ofensată în niciun fel dacă fiul ei se dă în vânt după preparatele culinare pregătite de mama lui. Până la urmă, el a crescut cu bucătăria ei. Acceptă faptul că soacra ta găteşte mai bine decât tine şi nu intra într-o competiţie cu ea, din cauza acestui lucru. Mult mai indicat ar fi să-i ceri sfaturi culinare sau reţetele prăjiturilor care-i ies cel mai bine: o vei apropia şi pe ea şi vei câştiga şi aprecierea fiului ei. La fel de neproductiv este să creezi un concurs între soacre, cerându-i partenerului tău să aprecieze mai mult bucatele pregătite de mama ta, în defavoarea celor ale soacrei. Genul acesta de competiţii, fie că vorbim de mâncare, fie de orice altceva, nu este sănătos pentru viaţa voastră de cuplu.

@shutterstock  



Recente

Ginesexualitate jpeg
divort jpg
sex la birou  foto   Shutterstock jpg
atractie cuplu jpg
5 indicii ca ai o relatie de cuplu perfecta chiar daca nu constientizezi  Sursa foto Pixabay jpg
7 motive pentru care nu ai relatia de cuplu visata  Sursa foto shutterstock 1053033374 jpg
Asa faci fata unei respingeri  Sursa foto shutterstock 1011979651 jpg
5 tehnici sa aplanezi o cearta in cuplu  Sursa foto Pixabay jpg
Cum v ar putea salva relatia dormitul in paturi separate  Sursa foto shutterstock 2179362725 jpg
Reactia emotionala a femeilor care topeste inima barbatilor  Sursa foto shutterstock 793940869 jpg
Cele mai ciudate observatii stiintifice despre iubire  Sursa foto shutterstock 1753478519 jpg
femeie și bărbat care se ceartă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 572240722 jpg
album foto jpg
Jobul poate distruge o relatie  Sursa foto shutterstock 2203174377 jpg
Recomandărisexolog pentru o viata sexuala mai buna in 2024  Sursa foto Pixabay png
cuplu jpg
Ucigasi tacuti ai unei relatii  Sursa foto shutterstock 2245035293 jpg
libido pauza shutterstock 224931571 jpg
cuplu, casatorie  jpg