Ţi se aburesc ochelarii când porţi mască? Nu, dacă foloseşti acest mic truc

1 shutterstock 1689233419 jpg jpeg

Este una dintre problemele persoanelor care poartă ochelari. Ori de câte ori intră într-un spaţiu închis, fie că este vorba de un supermarket, fie că este vorba de biroul unde lucrează, când îşi pun masca se aburesc ochelarii de vedere. Conform publicaţiei britanice The Guardian, cercetătorul Jeremy Hoard a găsit un mic truc pentru a preveni această situaţie neplăcută.

Este o lege a fizicii: atunci când aerul cald atinge o suprafaţă rece, are loc un proces de condensare. La fel se întâmplă şi în alte situaţii similare, cum ar fi atunci când porţi ochelari şi intri de afară, unde este foarte cald, într-o încăpere sau clădire unde aerul este mai răce. Instantaneu, ochelarii se aburesc din cauza condensului. Iar, atunci când porţi mască, lucrurile se agravează din cauza faptului că respiraţia caldă poate ieşi prin partea superioară a măştii şi abureşte lentilele ochelarilor tăi.

Apă şi săpun

Un truc simplu pentru a preveni aburirea ochilarilor presupune două ingrediente care se găsesc în orice baie: apă şi săpun. Potrivit lui Jeremy Hoard, tot ce trebuie să faci este să-ţi scufunzi ochelarii în apă cu puţin săpun, să îi scoţi şi să îi laşi să se usuce singuri, fără să-i clăteşti. Săpunul, abia vizibil pe lentile, creează un strat împotriva aburirii ochelarilor.

O altă soluţie este plasarea măştii. Dacă porţi o mască chirurgicală, care are o bandă ajustabilă, o poţi aranja astfel încât să fie cât mai etanşă în zona nasului şi să nu permită ieşirea aerului către ochelari. Astfel, lentilele vor fi mai puţin expuse la aerul cald expirat. În plus, poţi plasa ochelarii peste mască pentru a o menţine pe aceasta mulată pe faţă.

Cercetătorul a mai menţionat că, deşi o mască chirurgicală poate fi purtată întreaga zi, aceasta trebuie schimbată de îndată ce se umezeşte de la transpiraţie. Deşi multă lume încă îşi mai spală măştile chirurgicale, cu toate că acestea se găsesc la mai toate farmaciile, Hoard, ca şi alţi experţi, nu recomandă acest lucru deoarece astfel de măşti sunt menite pentru o singură folosinţă şi îşi pierd din calităţile de protecţie pe măsure ce sunt reutilizabile.Recente

Cum iti influenteaza ovulatia libidoul Sursa imagine shutterstock 2256590623 jpg
infidelitate jpg
De la ce varsta incepe sa sune ceasul biologic al barbatilor Sursa foto shutterstock 1290589387 jpg
4 semne ca partenerul nu te va insela niciodata Sursa foto shutterstock 795913363 jpg
potență jpg
Valentine’s Day jpg
dragostea dureaza shutterstock 76847938 jpg
Cuplu jpg
Diferentele dintre relatia de cuplu cu un sociopat si o iubire reala Sursa foto shutterstock 1930345940 jpg
Cerere in casatorie jpg
Comportamente aparent neatractive, atragatoare pentru femei Sursa foto shutterstock 360382934 jpg
cuplul de îndrăgostiți sursa  shutterstock 1550852267 jpg
Valentine’s Day jpg
cummentiivieflacarapasiuniiintr orelatiedeanibuni jpg
Probleme sexuale jpg
bărbat și femeie sursa  hutterstock 139884175 jpg
jonathan borba aC5 EFhq7Fs unsplash jpg
bărbat și femeie, pasiune sursa  GettyImages 165567824 jpg
Cearta jpg
Top 10 profesii care te predispun la divort A ta e pe lista Sursa imagine shutterstock 2148892487 jpg