Tulpina Delta creşte riscul de a naşte bebeluşi fără viaţă sau de a muri în timpul naşterii. Unele zone ale placentei sunt lipsite de oxigen!

1 shutterstock 238694029 jpg jpeg

Noi rapoarte de la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) sugerează că varianta Delta nu este doar mai contagioasă, ci este şi mai periculoasă, atunci când vine vorba despre femeile însărcinate şi copiii lor.

Gravidele care se infectează cu tulpina Delta prezintă un risc crescut de a naşte feţi morţi sau de a muri în timpul naşterii, potrivit unor studii, ale căror concluzii au fost publicate recent pe platforma CDC.

Cercetările au constat în analiza amănunţită a unei mulţimi de rapoarte medicale, în care s-a observat un număr crescut de femei însărcinate infectate cu tulpina Delta. „Am observat numeroase complicaţii ale sarcinii afectate de infecţia cu COVID-19‟, a spus Ellie Ragsdale, expert în intervenţie fetală la „Centrul Medical UH‟, Cleveland, SUA.

Aceste complicaţii se referă la naşteri premature, tensiune arterială anormal de mare la femeile însărcinate, precum şi pierderea sarcinii.

Cu prilejul primei cercetări ştiinţifice, s-au analizat rezultatele a peste 1,2 milioane de sarcini, în perioada martie – septembrie 2020.

Naşterile de feţi morţi au fost rare în Statele Unite înainte de pandemie, la o rată de 0,59%. Aceste rate au rămas similare chiar şi atunci când a lovit pandemia, la 0,64% în rândul femeilor care nu au fost niciodată diagnosticate cu COVID-19.

Dar rata naşterilor de bebeluşi fără viaţă a crescut la 0,98% în rândul viitoarelor mame infectate cu coronavirus, potrivit CDC.

Odată ce varianta Delta a cucerit tot mai mult teren, începând cu luna iulie a acestui an, ratele au crescut exponenţial, respectiv 2,7% din sarcinile pozitive la COVID-19 s-au încheiat cu nou-născuţi fără suflare.

„Deşi naşterea de feţi morţi constituie un rezultat rar în general‟, au scris autorii studiului, diagnosticul documentat în contextul infecţiei a fost asociat cu o creştere semnificativă a riscului de naştere de bebeluşi morţi, „în perioada când varianta Delta a fost predominantă‟.

Studiul nu dovedeşte că tulpina provoacă mai multe decese fetale, dar din ce în ce mai mult obstetricienii observă diferenţe notabile în ceea ce priveşte cantitatea de oxigen pe care fetuşii o pot absorbi, în funcţie de starea de sănătate a mamelor şi dacă aceastea sunt pozitive la COVID-19.

Oamenii de ştiinţă au observat că femeilor însărcinate şi infectate le este greu să transporte sânge bogat în oxigen către fetuşii lor în creştere.

„Vedem zone ale placentei lipsite de oxigen‟, a spus ea. „Aceasta este sursa de oxigen a bebeluşului pentru a supravieţui în timpul sarcinii‟.

Din totalul de 34.016 gravide pozitive, s-au înregistrat 348 de sarcini pierdute, a raportat CDC. În plus, virusul poate fi, de asemenea, mortal pentru mamă, mai ales dacă aceasta are o stare de sănătate precară.

@ShutterstockRecente

relatie jpg
test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg
woman 228178 1280 jpg
Cadou neinspirat jpg
Depresia post nuntă jpg
despartire jpg
Metoda de somn scandinava  Sursa foto shutterstock 1720357990 jpg
 studiu, cupluri fericite, kilograme in plus jpg
La ce simptome sa te astepti dupa ce renunti la anticonceptionale  Sursa foto shutterstock 174196151 jpg
narcisist jpg
cuplu jpg
Alimente care reaprind focul pasiunii in cuplu  Sursa foto shutterstock 532780828 jpg
Top cinci cauze frecvente ale unui divort  Sursa foto Pixabay png
Obiceiul secret al cuplurilor rezistente  Sursa foto Pixabay jpg
dragoste jpg
toff ro@clickpentrufemei ro jpg
divort jpg
sarut jpg
probleme aparute in cuplu jpg